Популярные статьи
Новости
Интернет-портал «Неформальное образование для всех поколений» - одна из самых мощных платформ Беларуси,

Pages:     || 2 | 3 | 4 | 5 |   ...   | 35 | ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В. Г. МАРАЛОВ ОСНОВЫ САМОПОЗНАНИЯ

Федеральное агенство по образованию Братский Государтвенный университет Кафедра философии и социологии

Что стоит почитать женщинам для поднятия самооценки и умения обращаться с мужчинами. Содержание статьи

  Рано или поздно любой человек перестает довольствоваться имеющимися у него навыками и способностями

Імбирне масло - корисні властивості і застосування для волосся і шкіри

  1. багатий склад
  2. Корисні властивості
  3. є протипоказання
  4. Застосування для шкіри
  5. Масло імбиру для волосся
  6. Як приготувати в домашніх умовах

Імбир, що означає в перекладі з санскриту «рогатий корінь», являє собою трав'яниста рослина сімейства Імбирних. Він має камишеобразние довгі стебла, які можуть сягати півтора метрів заввишки, і оранжево-жовті квіти. Батьківщиною імбиру вважається Індія, але ця рослина з успіхом росте і в Японії, Китаї, на Цейлоні, інших країнах Південно-Східної Азії, а також в Центральній Америці. Ідеальні умови для його зростання - теплий, вологий клімат і висота не більше 1500 над рівнем моря. Однак його вирощують і як садове, і як кімнатна рослина - в квіткових горщиках або спеціальних ящиках.

Єдиною цінною частиною імбиру є його корінь. Він має безліч корисних властивостей і може вживатися в їжу. Існує два види коренів - білий імбир і чорний імбир. Їх відмінність зводиться до способу обробки. Білий (бенгальський) імбир ретельно очищається за допомогою щітки, ошпарюють окропом, ополіскується в 2% розчині сірчистої кислоти або хлорного вапна і потім висушується на сонці. Чорний (барбадоський) імбир не очищається, а просто промивається і просушується. Через те, що чорний імбир піддається меншій обробці його смак і аромат більш терпкий, гострий і насичений.


Зміст статті:


Корінь імбиру може використовуватися по-різному. Його активно застосовують в медицині, фармацевтиці, косметології та кулінарії.


З нього заварюють чай, варять супи, роблять маски, крему і багато іншого. І звичайно з імбиру екстрагують ефірну олію. Його отримують з подрібненого сировини дистильованого з водяною парою. Так як вміст ефірної олії в кореневище не велика від 1 до 3%, то для отримання 1 кг натурального масла потрібно не менше 50 кг висушених кореневищ. Ефірна олія імбиру в середньому можна придбати за ціною 700 рублів за 10 мл, але його вартість може суттєво різниться в залежності від країни виробника. Вважається, що найкращий ефірний масло імбиру проводиться на Малабарском узбережжі Індії.

багатий склад

Імбирне масло містить велику кількість мінеральних речовин і вітамінів. Такі мікро- і макроелементи, як магній, фосфор, кальцій, натрій, залізо, цинк і калій, комбінуються з вітамінами С, А, групою В, і в комплексі роблять значний оздоровчий вплив на організм людини.

Корисні властивості


До основних властивостей імбирного масла відноситься його здатність надавати протизапальний і антисептичний ефект. Його успішно застосовують для лікування захворювань нервової системи і захворювань опорно-рухового апарату, зокрема артриту, артрозу, різних ступенів розтягувань. Ефірна олія поліпшує пам'ять, допомагає позбутися страхів, апатії, знижує агресивність і змушує людину повірити в себе і власні сили. Воно також допомагає впоратися з головними болями, мігренню і нудотою, викликаної нервовими розладами.

Крім того, з давніх часів корінь імбиру вважається афродизіаком, здатним не тільки довгий час зберігати статевий потяг, що вважається першорядним ознакою молодості і життєвої енергії, а й виліковувати жіночу фригідність. У 19 столітті в європейських країнах існували навіть, так звані, «гаремні льодяники», основу яких становив імбир.


Ефірне імбирне масло додають в ванни, в масажне масло, на його основі роблять компреси і використовують для інгаляцій. Крім того, його можна додавати у ваші улюблені косметичні засоби для обличчя, тіла, волосся, в тому числі в шампуні і гелі для душу, з розрахунку одна крапля на одну порцію кошти.

є протипоказання

Застосування імбиру в будь-якому його прояві слід обмежити вагітним жінкам, годуючим матерям і людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Застосування для шкіри

Імбирне масло - незамінний засіб в складі багатьох масок для обличчя, кремів, тоніків для шкіри. Взаємодіючи з шкірою, він надає стимулюючу дію, покращує кровообіг, надає омолоджуючий ефект, позбавляє від деяких її дефектів.


При застосуванні на проблемну шкіру імбирне масло зупиняє запальні процеси різної природи виникнення: від бактеріально-вірусних до передменструальних висипань і герпесу. Воно підвищує тонус верхніх шарів епідермісу, скорочує пори і нормалізує водний баланс шкіри.

Корисні властивості імбирного масла широко застосовуються в антицелюлітних програмах, так як воно відмінно зігріває і зволожує, а також для лікування рубців і запобігання появи розтяжок (стрий).

Масло імбиру для волосся

Імбирне масло додається і в засоби по догляду за волоссям. При контакті зі шкірою голови імбир живить коріння волосся, зміцнює їх, допомагає впоратися з проблемою випадіння волосся і облисінням.


Імбирну маску для волосся можна легко приготувати в домашніх умовах самостійно. Для цього необхідно натерти корінь імбиру на дрібній тертці і потім з'єднати з будь-яким рослинним маслом (соняшникова, оливкова, рицинова і т.д.). Отриману суміш нанести на шкіру голови на 15-20 хвилин і потім вимити голову вашим звичайним шампунем.

Як приготувати в домашніх умовах

У домашніх умовах можна приготувати імбирне масло для кулінарних шедеврів і для зовнішнього застосування.

Щоб приготувати імбирне масло для салатів, для м'ясних страв або для основи різних соусів, імбир ріжуть скибочками і прогрівають в необхідній кількості рослинного масла. Перевагу краще віддавати оливкова, арахісова або кукурудзяному маслу. Імбир прожарівается до тих пір, поки не набуде темний відтінок.


Щоб приготувати «неїстівне» імбирне масло в домашніх умовах, імбир нарізається, заливається олією (в даному випадку його вибір залежить від ваших індивідуальних побажань) і ставиться в темне місце на 21 день. Для ємності рекомендується використовувати скляний посуд, так як вона не виділяє шкідливих речовин, здатних змінити властивості масла. Вийшло імбирне масло можна використовувати для зігріваючого і антицелюлітного масажу, для розтирання спини, для лікування хворих суглобів, для зниження набряклості ніг.

Автор: Єршова Наталія
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкове.

Теги: імбирне масло