Популярные статьи
Новости
Интернет-портал «Неформальное образование для всех поколений» - одна из самых мощных платформ Беларуси,

Pages:     || 2 | 3 | 4 | 5 |   ...   | 35 | ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В. Г. МАРАЛОВ ОСНОВЫ САМОПОЗНАНИЯ

Федеральное агенство по образованию Братский Государтвенный университет Кафедра философии и социологии

Что стоит почитать женщинам для поднятия самооценки и умения обращаться с мужчинами. Содержание статьи

  Рано или поздно любой человек перестает довольствоваться имеющимися у него навыками и способностями

Ефірна олія апельсина і все, що ви хотіли знати

  1. зміст
  2. Про продукт
  3. Як виробляють масло?
  4. склад
  5. властивості
  6. емоційний вплив
  7. застосування
  8. В інших видах косметики
  9. рецепти
  10. Для проблемної шкіри
  11. Для сухої, млявою і старіючої шкіри
  12. Лосьйон для жирної шкіри
  13. Маска для рук
  14. Рецепти для волосся
  15. від лупи
  16. Якщо суха шкіра голови
  17. Для зміцнення волосся
  18. Протипоказання
  19. Де купити?

Ефірна олія апельсина є непоганим доповненням до інших масел. У цій статті Ви дізнаєтесь який позитивний вплив надає на нас це масло і в яких цілях його можна застосовувати.

У цій статті Ви дізнаєтесь який позитивний вплив надає на нас це масло і в яких цілях його можна застосовувати

Ефірна олія апельсина - це текуча рідина, оранжевого відтінку, має приємний і бадьорить цитрусовим ароматом. На сьогоднішній день це масло доступно кожному - воно недороге і його можна знайти в будь-якій аптеці, але почастішали випадки покупок неякісного товару.

зміст

Про продукт

Як виробляють масло?

склад

властивості

емоційний вплив

застосування

В інших видах косметики

рецепти

Протипоказання

Де купити?

Про продукт

Давайте докладніше зупинимося на батьківщині апельсинів. Споконвічно батьківщиною апельсинів вважається Індія і Китай. Європейці пізніше познайомилися з цим фруктом, в XVI столітті португальці торгували з Китаєм і брали з собою саджанці дерев. Лише в XVII столітті європейці стали застосовувати апельсин в лікувальних цілях. Араби першими завезли гіркі апельсини, торгуючи і поширюючи ці дерева через Північну Африку. Звичайно, в той час цей продукт був дуже дорогим, але зараз ситуація змінилася. Апельсини вирощують в Мексиці, Індії, Єгипті та багатьох інших країнах.

Це ефірне масло зовні є досить плинної рідиною, яка на одязі або серветці завжди залишає жовто-помаранчеві сліди: барвники і пігменти, що містяться в цедрі апельсинів, при дистиляції потрапляють і в масло.

Практично всі апельсинові ефірні масла містять в своєму складі спеціальні антиоксидантні компоненти: це одне з найбільш швидко окислюються масел, що потребує додаткових добавках для тривалого зберігання.

Серед апельсинових ефірних масел прийнято розрізняти два підвиди - масла солодкого й гіркого апельсина, що відрізняються не тільки по складу, але і по запаху: масло гіркого апельсина має більш витонченим, вишуканим ароматом.

Апельсинове аромамасло добре поєднується і змішується з переважним більшістю ефірних масел.

Комплементарними ароматами для апельсинового масла вважаються всі цитрусові (наприклад, ефірне масло лимона ) І хвойні масла, а також ефірні масла:

  • герані;
  • троянди;
  • іланг-ілангу;
  • ялівцю;
  • жасмину;
  • кориці;
  • чабера;
  • найолі;
  • ладану;
  • мускатного горіха;
  • ромашки;
  • орегано і шавлії;
  • коріандру і гвоздики.

Ідеальним партнером для апельсинового масла вважається ефірна олія лаванди, що підкреслює і доповнює його заспокійливу дію.

Як виробляють масло?

Як виробляють масло

Так як же виходить це прекрасне речовина? Ефірна олія апельсина отримують методом холодного віджиму, зі свіжої шкірки і за допомогою процесу дистиляції з парою з цедри.

Якість цього масла залежить від деяких особливостей. Наприклад, ефірну олію можуть отримувати паралельно з виробництвом апельсинового соку (в Бразилії та Америці так роблять), але якість залишає бажати кращого. Іспанські і гвінейські апельсини - це еталон якості. Якщо з них робиться ефірне масло апельсина, то вірте - Ви отримаєте хороший продукт.

Що примітно, і листя, і квіти апельсинового дерева не пропадають даремно. З листя роблять масло петігрейн, а з квітів - масло неролі.

У ефірне масло апельсина додають антиоксиданти, так як це масло схильне окислення. Аромат ефірного масла залежить від того, який апельсин, гіркий або солодкий, використовується при виготовленні. З гіркого апельсина аромат виходить більш тонким і насиченим, в той час як з солодкого апельсина ми відчуваємо фруктовий запах.

склад

У складі масла апельсина, яке в промислових умовах отримують шляхом віджиму, містяться такі речовини, як лімонен в кількості 95%, ліналоол, a-терпінеол і дециловий альдегід. При цьому, в тій частині ефірного масла, яка не здатна випаровуватися, присутній ауроптен.

Енергетична цінність масла апельсина (Співвідношення білків, жирів, вуглеводів - БЖУ):

  • Білки: 0 м (~ 0 кКал)
  • Жири: 100 г. (~ 900 кКал)
  • Вуглеводи: 0 м (~ 0 кКал)

Енергетичне співвідношення (б | ж | у): 0% | 100% | 0%

властивості

властивості

  • Підвищення імунітету;
  • Стимуляція нервової системи;
  • Поліпшення роботи кишечника;
  • Очищення крові;
  • Спазмолітичну і жовчогінну дію;
  • Виведення шлаків;
  • Регуляція вуглеводно-жирового обміну;
  • Поліпшення зору;
  • Усунення запальних процесів і кровоточивості ясен;
  • Антисептичні властивості (при грипі, застуді, запаленні верхніх дихальних шляхів);
  • Знеболювання при невралгії і головного болю; полегшення м'язових, суглобових, а також менструальних болів;
  • Сприятливий вплив на біоенергетику (зняття втоми, депресії, підвищення працездатності, відновлення аури після стресів і хвороб).

емоційний вплив

Підвищує оптимізм, віру в свої сили і чарівність. Відновлює ауру після важкої хвороби і емоційних стресів. Рекомендується при потребі в співчутті і душевного тепла.

застосування

застосування

Має широке застосування в косметиці і ароматерапії. Використовується як натуральна добавка в мила ручної роботи , бальзами для губ , гейзерів для ванн , Кремів.

В інших видах косметики

  • Ароматичні ванни (не більше 6 крапель на ванну).
  • Застосування в аромакурітельніцу (від 3 до 5 крапельок на 15 кв. Метрів приміщення).
  • Масаж з ефірною олією апельсина (не більше 10 крапель олії на 20 г того косметичного засобу, з яким його змішують).
  • Застосування в лазні, сауні (10 крапель олії апельсина на 15 кв. Метрів).
  • Розтирання при болях в суглобах, невралгії і міозитах (7- 8 крапель на 10 г основи).
  • Збагачення шампунів для сухого волосся і при лупи (на 10 г основи 5 крапель олії).
  • Для насичення косметичних засобів (на 15 г основного препарату, наприклад, косметичного молочка або крему, 5 крапель апельсинового масла).

Сфера застосування масла не обмежена однією лише косметикою. Масло апельсина використовують:

  1. в лазні - використовуйте 2 краплі на 10 грам води
  2. при прийомі всередину використовуйте одну краплю для додавання в чай ​​або воду два рази на день
  3. інгаляція з ефірною олією також корисна - на 200 мл води використовуйте 3 краплі апельсина і виконуйте процедуру 7 хвилин
  4. при додаванні в мило на 100 грам використовуйте 5-7 крапель
  5. також активно використовується це масло в масажних плитках - використовуйте 4-5 крапель на 30 грамову плитку.

рецепти

Для сухої грубої шкіри

Для сухої грубої шкіри

4 столові ложки бруду (можна придбати в аптеках) змішати з невеликою кількістю настою з квіток ромашки аптечної (приготувати відповідно до рецептури на упаковці) до утворення густої кашки. Потім до цього складу додати чайну ложку масла зародків пшениці, краплю олії апельсина і три краплі туберози. Склад нанести на обличчя і залишити до тих пір, поки не висохне. Після цього вмитися, а на обличчя нанести живильний крем .

Для проблемної шкіри

Столову ложку блакитної глини змішати з двома столовими ложками соку грейпфрута або будь-якого іншого цитрусового, додати збитий яєчний білок і три краплі олії гіркого апельсина. Все ретельно розмішати і накласти на шкіру, через десять хвилин маску змити, а шкіру змастити кремом з поживним дією.

Для сухої, млявою і старіючої шкіри

Змішати по 10 мл масел лісового горіха, жожоба і авокадо, додати до цієї суміші по три крапельки апельсинового і масла рожевого дерева, або по одній краплі масел жасмину, ванілі і герані. Маску накласти на обличчя і витримати півгодини. Змити теплою кип'яченою водою.

Лосьйон для жирної шкіри

Змішати 10 мл медичного спирту з трьома краплями масла ромашки, такою ж кількістю масла апельсина і герані. Все змішати і розбавити половиною склянки води. Знову все добре перемішати і перелити в посудину з темного скла. Зберігати лосьйон в холодильнику. Протирати шкіру обличчя двічі в день.

Масло апельсина можна додавати в готові косметичні засоби. На порцію крему, в складі якого не повинно бути масла апельсина, додати краплю цієї олії і по дві крапельки масел каяпута і сандалу.

Маска для рук

Для профілактики і усунення сухості і лущення шкіри рук ефективно робити таку маску: в одну столову ложку сметани високої жирності ввести масла мірри, герані і апельсина, взятих по чотири краплі.

Рецепти для волосся

Дане масло прекрасно підходить для нормальних і сухих волосся, усуває лупу. Його корисно додавати в шампунь, а також робити з ним маски. Маски в основному роблять на чисте волосся. Тривалість процедури півгодини, змивати теплою водою з шампунем.

На 20 мл масла жожоба взяти дві краплі олії апельсина і чотири краплі евкаліпта. Все перемішати і розподілити на чисте волосся, приділяючи увагу коріння і сухим кінчиків. Маску витримати півгодини і змити звичайним способом із застосуванням шампуню.

від лупи

Взяти на дві чайні ложки реп'яхової олії (мигдального, жожоба) по дві крапельки масел евкаліпта, пачулі і апельсина.

Яєчний жовток розтерти зі столовою ложкою меду в рідкому вигляді, додати половину чайної ложки масла оливи, після чого ввести в суміш по три краплі масел кедра, евкаліпта і апельсина.

З метою стимуляції росту волосся змішати чайну ложку масла виноградних кісточок з маслами лимона і апельсина, взятих по дві краплі. Склад втирати в коріння волосся кілька разів на тиждень.

Якщо суха шкіра голови

3 столові ложки олії оливи з'єднати з трьома краплями олії іланг-іланг і двома краплями олії апельсина.

Для зміцнення волосся

З'єднати пару крапель олії апельсина з чотирма краплями масла ромашки і однією краплею соснового масла. Втирати суміш три-чотири рази на тиждень в коріння волосся.

Для збагачення шампуню досить додати сім крапель на 10 мл засобу.

  • при целюліті і ожирінні - для відновлення еластичності і пружності шкіри проводять масляне антицелюлітний розтирання аромасуміші з ефірною олією апельсина;
  • масло апельсина придатне для грудних дітей як заспокійливий і снодійний засіб. Новонародженим і дітям грудного віку - для зняття занепокоєння і поліпшення сну дуже ефективно випаровування в аромалампу з розрахунку 1 крапля на 10-15 м2 площі приміщення. Для масажу дітей до 2 місяців використовують 1-2 краплі ефірного масла на 50 мл жирової основи.

У ванночку для дітей вносять 1-2 краплі ефірного масла, попередньо змішаного з 2-3 столовими ложками емульгатора (молока, сироватки або розчину меду);

  • при догляді за шкірою обличчя - для посилення капілярного кровотоку в шкірі і відповідно кращого вбирання наносяться на шкіру засобів, дуже корисно перед втиранням аромасуміші або збагаченого ефірною олією крему (а також іншого живильного косметичного засобу) зробити парову ванночку для обличчя.

Добре сприймається дітьми, процедури проводяться з урахуванням вікових дозувань. Дітям до 3-х років зазвичай не призначають процедури 2, 4, 9.

Протипоказання

Ефірна олія апельсина при тривалому застосуванні і значною дозуванні можливо роздратування чутливої ​​шкіри, а також підвищення її світлочутливості.

Не наносити на шкіру менше ніж за 1 годину до прийому сонячних ванн.

Умови зберігання.

Зберігати в щільно закупорених флаконах з темного скла при кімнатній температурі в недоступному для дітей місці. Уникати потрапляння прямих сонячних променів.

Де купити?

Раніше купували в аптеках, але якість після кризи 2014 року різко знизилося. Тепер закуповується в iHerb, беремо ось це масло:

Nature's Alchemy, Апельсин, ефірну олію

Рекомендуємо!

Як виробляють масло?
Так як же виходить це прекрасне речовина?
Де купити?