Популярные статьи
Новости
Интернет-портал «Неформальное образование для всех поколений» - одна из самых мощных платформ Беларуси,

Pages:     || 2 | 3 | 4 | 5 |   ...   | 35 | ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В. Г. МАРАЛОВ ОСНОВЫ САМОПОЗНАНИЯ

Федеральное агенство по образованию Братский Государтвенный университет Кафедра философии и социологии

Что стоит почитать женщинам для поднятия самооценки и умения обращаться с мужчинами. Содержание статьи

  Рано или поздно любой человек перестает довольствоваться имеющимися у него навыками и способностями

Si të ndërtojmë një marrëdhënie me një burrë në martesë?

Statistikat e divorcit tregojnë qartë se shumica prej nesh nuk kanë idenë se si të ndërtojnë një marrëdhënie harmonike me një burrë në martesë.

Fillimisht, kuptoni se pse burrat kanë frikë nga martesa ? Së pari, ata besojnë se gratë pas martesës ndryshojnë në dukje. Së dyti, gratë kanë filluar të qortojnë burrat e tyre, të kufizojnë lirinë e tyre, të vendosin detyra të reja mbi ta, përgjegjësinë, të imponojnë mënyrën e tyre të jetesës ndaj tyre, rutinën e tyre të përditshme. Shumë burra e barazojnë propozimin e martesës me një sukses të madh. Megjithëse praktika tregon se pas 4 vjet martese, më shumë se gjysma e grave fillojnë të ndjehen të pakënaqur. Të gjitha për shkak të - kufizimit të lirisë personale dhe barrës së punëve shtëpiake, e cila vetëm bëhet më e vështirë me ardhjen e fëmijëve.

Pse gratë kanë frikë nga martesa ? Ata kanë frikë nga martesa në rast se ata nuk i besojnë plotësisht njeriut, kanë frikë nga tradhtia dhe se do të mbeten me dy fëmijë në krahët e tyre. Por gratë, edhe në raste të tilla, bien dakord të martohen, pasi ngushëllohen me shpresën se do të jenë në gjendje të ndryshojnë një njeri dhe ai mund të bëhet një baba i dashur, i dashur, një njeri i ndershëm dhe i përkushtuar i familjes. Por në praktikë, më shpesh frika jonë realizohet në jetë.

Si të ndërtojmë një marrëdhënie me një burrë

? i mençur një grua - grua e lumtur . Le të përpiqemi të jemi pak më të mençur.

  • Ju duhet të heqni qafe frikën tuaj.
  • Ju ende nuk e dini që një person nuk mund të ndryshohet derisa ai vetë ta dëshirojë. Mos u përpiqni ta ri-edukoni, kërkoni më mirë një burrë tjetër që do t'ju përshtatet. Do të shpëtojë të dy nervat dhe kohën. Roli juaj është vetëm për të ndihmuar atë që duan të ndryshojnë. Asnjëri prej nesh nuk i pëlqen kritikat dhe komentet, pasi ata goditën pikën e lënduar - egon tonë. Burrat kanë një pikë tjetër të lënduar. Ata rrihen në rast të një sulmi, për të mbrojtur veten. Statistikat e divorcit tregojnë qartë se shumica prej nesh nuk kanë idenë se si të ndërtojnë një marrëdhënie harmonike me një burrë në martesë Kritika dhe intonacion i shtuar me fjalët: "Të pyeta dje për të nxjerrë mbeturinat," "pse çorapët tuaja janë të shtrirë nën divan" dhe të tjerët. Për ta thënë butë, ato irritojnë dhe japin një efekt negativ. Dhe në përgjigje, do të merrni një përgjigje të mirë. Çfarë duhet të bëni nëse një njeri në kohën e tij nuk u mësua se si të bënte një shtrat, me kujdes të copëtoja gjërat në një dollap. Shumë nënat, duke rritur djemtë, nuk i përfshinin ata në punë familjare. Tani kjo mësohet vetëm në ushtri. Dhe në përgjithësi, shumica e njerëzve mendojnë se jeta është një humbje kohe. Pse të bëni shtrat, nëse shkoni shpejt në shtrat, pse të lani enët, do të jetë përsëri pista. Meshkujt gjithmonë kanë justifikime nga detyrat e shtëpisë: "Papritmas, nesër është luftë, dhe unë jam i lodhur" .
  • Ka truket e vogla për t'i paraqitur dëshirat tuaja një njeriu. Fjalët "e bëjnë këtë ...", zëvendësojnë me: "keni shkuar", "keni dashur". Kështu, ju butësisht, në mënyrë të butë, zhvendosni inisiativën në duart e tij, jepni atij liri veprimi në përmbushjen e premtimit të tij në dhënien e ndihmës. Dhe burrat premtojnë të përpiqen të përmbushin.
  • Frutat e ndaluara thërrasin. Nuk është çudi që ata thonë: sapo ndalesa të hiqet, domosdoshmëria zhduket. Të gjitha ndalimet dhe unë dua të thyej. Ky është një aksiomë. Ndjenja e ndalimit thjesht thyen trurin dhe ju mbush me një ndjenjë kënaqësie nga kënaqësia më e dëshiruar. Jepni liri një njeriu dhe pastaj ai nuk do ta përdorë atë. Por kjo nuk do të thotë që ne duhet të jemi të lumtur ta lëmë të shkojë në banjot, në partinë bachelor, dhe pastaj të telefonoj me marrjen në pyetje me kë do dhe kur të kthehet. Në vend të kësaj, vishni një skaj mini, vishni këpucë me takë të lartë dhe shkoni në një parti bachelorette, dhe atëherë nuk dihet se kush do të telefonojë kujt.
  • Besimi i njëri-tjetrit është i nevojshëm, por besimi duhet të fitojë. Dhe vetëm në ndërgjegjen tuaj qëndron mundësia e tradhtisë dhe tradhtisë. Nëse jeni i martuar me premtimet për të qenë besnik, atëherë mbajeni atë. Dhe nëse nuk jeni të sigurt për ndjenjat tuaja, mos premtoni asgjë. Sipas mendimit tim, është e pamundur të parashikohet se çfarë do të ndodhë me marrëdhëniet dhe ndjenjat tuaja në një muaj, një vit apo dy. Prandaj, premtimet janë një ide pa kuptim. Por martesa mban ende urdhërimet që duhet të ndiqen për të mirën e zhvillimit të marrëdhënies tuaj harmonike. Në fund të fundit, për këtë qëllim hyri në të. Nëse i vlerësoni marrëdhëniet, vlerësoni ato, atëherë nuk do të keni nevojë të kërkoni ngushëllim nga ana. Nëse nuk e vlerësoni, atëherë nuk duhet ta mashtroni një person dhe t'i jepni shpresa të zbrazëta. Jini të sinqertë.
  • Mërzitja është një nga arsyet kryesore për thyerjen e lidhjes së martesës. Nëse jeta juaj e përditshme është monotone, e mërzitshme, pa romancë, gëzim, surpriza, vëmendje, atëherë interesi për njëri-tjetrin do të humbasë. Diversifikoni jetën tuaj, mos u bëni dembel. Nëse iniciativa nuk vjen nga i zgjedhuri juaj, merreni në duart tuaja.
  • Një grua vetëbesuese e cila di çfarë dëshiron, duket shumë sexy dhe tërheqëse për burrat, por në të njëjtën kohë një njeri duhet të mendojë se po ju pushton.

Martesa e ftuar nënkupton marrëdhëniet e regjistruara zyrtarisht, por bashkëshortët në të jetojnë ndaras nga njëra-tjetra, nuk e lidhin veten, organizojnë takime kur fillojnë të kenë nevojë për njëri-tjetrin.

Ky lloj i marrëdhënieve është i përshtatshëm për ata të cilëve u është dashur liria personale, koha është e nevojshme për punë dhe punë krijuese, të cilët nuk duan të ndryshojnë stilin e tyre të jetesës, lidhen me detyrat dhe përgjegjësitë e përditshme, të cilët nuk duan të kenë fëmijë dhe kanë një buxhet të përbashkët. Kjo tendencë shpjegohet me faktin se njerëzit modernë janë aq të fiksuar për veten se liria personale, interesat e tyre, paaftësia për të bërë kompromis, për të zgjidhur problemet e përditshme janë mbi dëshirën për të jetuar me të dashurin tuaj. Ju vendosni se çfarë lloj martese do të mbajë harmoni në marrëdhënien tuaj.

Fakti është se mos shtypja e pasaportës në ndonjë mënyrë ndikon në marrëdhënien tuaj. Ju zgjidhni partnerin tuaj. E di, njerëzit normalë nuk kanë frikë nga asgjë, por kanë frikë të jetojnë jetën me personin që vetëm pretendon se e kupton, kanë frikë të rritin fëmijët dhe pastaj të mos dinë se çfarë të bëjnë me këtë fëmijë të keq, kanë frikë nga humbja. Por nuk ka asgjë më emocionuese sesa të përpiqesh të tejkalosh frikën tënde. Burra, ne presim iniciativën tuaj dhe mos na tregoni kurrë frikën tuaj!