Популярные статьи
Новости
Интернет-портал «Неформальное образование для всех поколений» - одна из самых мощных платформ Беларуси,

Pages:     || 2 | 3 | 4 | 5 |   ...   | 35 | ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В. Г. МАРАЛОВ ОСНОВЫ САМОПОЗНАНИЯ

Федеральное агенство по образованию Братский Государтвенный университет Кафедра философии и социологии

Что стоит почитать женщинам для поднятия самооценки и умения обращаться с мужчинами. Содержание статьи

  Рано или поздно любой человек перестает довольствоваться имеющимися у него навыками и способностями

Si të merrni matje nga një grua. Rregulla për matjen e gjatësisë së mëngës

 1. SI T CH ZGJEDHNI RREGULLIN E RRITJES E NEVOJSHME KU JU Bleni një PATTERN?
 2. Përzgjedhja e madhësisë për gratë shtatzëna
 3. Matjet themelore për zgjedhjen e madhësisë së modelit mashkullor:
 4. (për numrat deri në 357)
 5. Matjet themelore për zgjedhjen e madhësisë së modelit të fëmijës:
 6. Mëng me okat
 7. Raglan ose mëngë me një copë
 8. Si të matni parametrat tuaj

Për të zgjedhur një model të përshtatshëm në dyqanin tonë online të modeleve GRASSER, ju duhet të dini madhësinë e mostrës tuaj.

Për ta bërë këtë, ju duhet të matni veten dhe të merrni saktë matjet themelore:

* Për heqjen e saktë të matjeve në vijën natyrale të belit, duhet të lidhni një rrip instalimi.

1. Gjoksi - matni gjirin e plotë të gjoksit. Kaseta duhet të drejtohet horizontalisht rreth trupit përmes pikave të zgjatura të gjëndrave të qumështit.

2. Perimetri i belit - matni perimetrin total të belit. Kaseta duhet të drejtohet horizontalisht rreth trupit në nivelin e vijës së belit.

3. Perimetri i kofshëve - matni perimetrin e përgjithshëm të vitheve, duke marrë parasysh zgjatjen e barkut. Kaseta duhet të drejtohet horizontalisht rreth trupit, prapa - në pikat më të spikatura të mollaqeve. Për një matje më të saktë të zgjatjes së barkut duke përdorur një sundimtar.


Girt i belit të kraharorit


Tani krahasoni matjet tuaja me ato tipike.shpenzoj analiza krahasuese matje vetanake me matje standarde. Dallimi midis matjes suaj dhe standardit lejohet deri në 2 cm, dhe të dyja në minus dhe në plus.

Për produktet e shpatullave (fustan, bluzë, pallto), zgjedhja kryesore e madhësisë bëhet duke matur gjoksin e gjoksit. Për shembull, ju keni një rrokje gjoksi të barabartë me 84 cm. Ne ndajmë 84 cm në gjysmë dhe marrim një madhësi tipike - 42. Ndonjëherë zhurma e gjoksit ndryshon nga ajo tipike, dhe matjet e tjera janë shumë afër madhësisë tipike. Në raste të tilla, madhësia tipike zgjidhet nga dimensionet e tjera.

Për produktet e belit (pantallona të gjera, pantallona), matja kryesore është zbritja e vitheve.

Këto janë matjet themelore që ju nevojiten për të përcaktuar madhësinë tuaj.

Ne gjithashtu ju ofrojmë të njiheni me një listë shtesë të matjeve tipike mbi bazën e të cilave ndërtohen modelet tona. Ju do t'ju duhen për madhësi më të saktë:


Ju do t'ju duhen për madhësi më të saktë:

Girth Qafa - Shirita me skajin e poshtëm kalon prapa mbrapa nëpër rruazën e 7-të, anash përgjatë bazës së qafës, dhe mbyllet përpara mbi zgavrën jugulare.

Gjerësia e gjoksit - e matur në mënyrë horizontale mbi bazën e gjëndrave dhjamore midis vertikaleve, të mbajtura mendërisht lart nga qoshet e përparme të sqetullave.

Gjerësia e shpinës - e matur horizontalisht përgjatë teheve të shpatullave midis qosheve të pasme të sqetullave.

Gjerësia e shpatullave - e matur nga pika më e lartë humale deri në pikën e fundit.

Gryka e shpatullës matet me një dorë të lirë. Kaseta duhet të mbahet në nivelin e sqetullave.

Perimetri i krahut - matni perimetrin e kyçit të dorës në pikën më të hollë.


Perimetri i qafës Gjerësia e gjoksit Gjerësia e pasme e perimetrit të shpatullave, Perimetri i krahut

SI T CH ZGJEDHNI RREGULLIN E RRITJES E NEVOJSHME KU JU Bleni një PATTERN?

Shumë modele femra të GRASSER janë ofruar në tre nivele rritjeje:

- 158-164
- 164-170
- 170-176

Ju mund të përqendroheni në rritjen tuaj të përgjithshme. Por, në mënyrë që të zgjidhni më saktë gamën e dëshiruar të rritjes, duhet të dini matjet e Dts, Aksidenteve. Ashtu si në zgjedhjen e modeleve për lartësi, gjëja e parë që duhet të bëni është të mbështeteni në gjatësinë e trupit nga niveli i bazës së shpatullës deri në bel.


Ashtu si në zgjedhjen e modeleve për lartësi, gjëja e parë që duhet të bëni është të mbështeteni në gjatësinë e trupit nga niveli i bazës së shpatullës deri në bel

DTS - Matet nga pika më e lartë e qepës së shpatullave deri në vijën e belit në pjesën e prapme. Matja bëhet paralelisht me shtyllën kurrizore, duke marrë parasysh zhurmën e blades.
Aksident - Matet nga pika më e lartë e qepës së shpatullave në bazën e qafës përmes pikës së zgjatur të gjëndrës së qumështit (tek burrat përmes pikës së thithkës) dhe më pas paralel me mesin e figurës deri në vijën e belit.

MIC - matet nga distanca më e shkurtër nga pika e kryqëzimit të vijës së belit me shtyllën kurrizore deri në pikën përfundimtare të shtresës së projektuar të shpatullave.

ДТС ДТП ВПК


Ne kemi shkrepur një video që do t'ju ndihmojë të vendosni për madhësinë dhe rritjen e modelit:

Përzgjedhja e madhësisë për gratë shtatzëna

Gunga e gjoksit dhe belit tek gratë shtatzëna rritet, dhe shenjat e mbetura dimensionale mbeten shumë shpesh në rangun e "shtatëzënësisë". Në mënyrë që të zgjidhni saktë madhësinë e një modeli GRASSER për gratë shtatzëna, së pari duhet të hiqni të gjitha matjet, dhe pastaj, duke u mbështetur në të gjithë parametrat e matjes, përcaktoni madhësinë tuaj në tabelën më poshtë.

Në mënyrë më të detajuar në lidhje me zgjedhjen e madhësisë për gratë shtatzëna i kemi thënë në këtë artikull - "Si të zgjidhni madhësinë e modelit Grasser për gratë shtatzëna"


Në mënyrë më të detajuar në lidhje me zgjedhjen e madhësisë për gratë shtatzëna i kemi thënë në këtë artikull - Si të zgjidhni madhësinë e modelit Grasser për gratë shtatzëna

Matjet themelore për zgjedhjen e madhësisë së modelit mashkullor:


Për modelet mashkullore, si dhe për femrat, në mënyrë që të zgjidhni më saktë gamën e dëshiruar të rritjes, duhet të dini matjet e Dts, Crashes. Në zgjedhjen e një modeli për lartësinë, së pari duhet të mbështeteni në gjatësinë e trupit nga niveli i bazës së shpatullës deri në bel.

Dts - matni distancën nga pika e bazës së qafës në vijën e belit pas shpinës paralele.
Aksident - matni distancën nga pika e bazës së qafës përmes pikës së thithkës deri në vijën e belit përpara.
Vkk - matni distancën më të shkurtër nga kryqëzimi i vijës së belit me shpinë deri në pikën humale.

Merrni matje dhe krahasoni matjet tuaja me GOST:

Merrni matje dhe krahasoni matjet tuaja me GOST:

(për numrat deri në 357)


(për numrat deri në 357)

Matjet themelore për zgjedhjen e madhësisë së modelit të fëmijës:

(për numrat e modelit PAS # 357)

Si me çdo matje, nevojitet një mjet i përshtatshëm për të marrë matje. në këtë rast Ky është një centimetër rrobaqepës, domethënë një kasetë me ndarje. Centimetra të njëanshëm janë pothuajse jashtë përdorimit, kështu që dyqani me siguri do t'ju ofrojë një kasetë që ka ndarje nga të dy palët. Si rregull, në të dy anët ka ndarje centimetër, por nganjëherë ka edhe kaseta, nga njëra anë, e ndarë me centimetra, nga ana tjetër - nga inç.

Në disa botime të huaja ende mund të gjesh matje në inç, në mënyrë që një centimetër me të dy llojet e ndarjeve të jetë shumë i dobishëm.

Në disa botime të huaja ende mund të gjesh matje në inç, në mënyrë që një centimetër me të dy llojet e ndarjeve të jetë shumë i dobishëm

Hekurosja e përsosur: si të hekurosni mëngët?

Mëng me okat

Për të matur gjatësinë e mëngës është më së miri me një asistent, veçanërisht nëse jeni një rrobaqepëse fillestare. Ata që maten janë më mirë të ngrihen, sepse pozicioni i muskujve ndryshon disi në një pozicion ulur. Qëndrimi duhet të jetë i natyrshëm. Mos u mundoni të mbani më drejt se sa bëni zakonisht. Mënyra për të ndërtuar modelin varet kryesisht nga fakti nëse keni një figurë të drejtë, të ngurtë ose të ndërprerë. Përkulni krahun në bërryl me një kënd prej 120 ° dhe çojeni pak në anën. Centimetër zero shenjë ngjitur në fundin e shpatullës. Kërkojeni ndihmësit që të mbajë një centimetër në këtë pikë, pastaj shtrirni shiritin mbi parakrah në bërryl dhe më pas në dore. Kaseta nuk duhet të jetë shumë e ngushtë, nuk duhet të ulet, dhe është më mirë ta mbash pak në bërryl. Shikoni shenjën që është në nivelin e krahut tuaj. Kjo do të jetë gjatësia e plotë e mëngës e nevojshme për modelin bazë. Nëse do të qepni fustan veror mundësisht një mëngë të shkurtër, ¾ ose në bërryl. Në këtë rast, gjatësia e plotë merret ende, atëherë ndërtohet një model, dhe mbi të bëhen ndërtimet e nevojshme shtesë. Për t'i ekzekutuar ato, gjeni pikën e sipërme të shiritit të qafës dhe vendosni mënjanë gjatësinë e dëshiruar nga linja qendrore.

Fjala "ngadalësim" në këtë rast nuk ka ngjyrim negativ, por kjo veçori e figurës duhet të merret parasysh - zakonisht një numër i caktuar i centimetrave i shtohen disa linjave të mbështetëses. Kur një figurë e ngurtë zgjat raftin

Raglan ose mëngë me një copë

Prerësi fillestar shpesh përballet me një problem kur shtresa e shpatullave nuk është e pranishme ose nuk mbaron kur një mëngë e rregullt me ​​një jakë dhe shtrëngues. Në këtë rast, shpesh është e nevojshme të përcaktohet madhësia e dëshiruar me sy, dhe kjo nuk është plotësisht e saktë. Kur ndërtoni një model bluze me një mëngë raglan, duhet të filloni matjen jo nga fundi i shpatullës, por nga fillimi i saj, domethënë në të vërtetë nga qafa. Bashkangjitni një shenjë zero në këtë pikë, vizatoni një centimetër në mes të shpatullave, dhe pastaj veproni në të njëjtën mënyrë si kur matni një mëngë të rregullt, domethënë, vizatoni një kasetë mbi parakrah përmes pjesës së jashtme të bërrylit në dore. Në lidhje me gjatësinë e një prerje të vetme, ajo duhet të matet nga sqetulla përmes pjesës së jashtme të bërrylit në dore. Pozicioni i krahut është i njëjtë si në rastet e mëparshme.

Shumë njerëz herët a vonë kur blejnë rroba përballen me pyetjen se si të përcaktosh saktësisht madhësinë tuaj tipike, domethënë madhësinë e veshjeve tuaja? Si të matni parametrat tuaj për të përcaktuar vetë madhësinë e saktë të rrobave dhe të blini rroba saktësisht sipas madhësisë.

Për të blerë një bluzë, xhaketë, fustan apo pallto në madhësi, nuk është e nevojshme t'i matni ato, thjesht duhet të dini madhësinë tuaj të saktë të vendeve të ndryshme të prodhimit. Dhe për këtë ju duhet të matni parametrat tuaj, në këtë rast - rripi i gjoksit, belit dhe ijet.

Zakonisht në shkollën e mesme, vajzat mësohen të qepin, thurin dhe gatuajnë ushqim në klasat e tyre. Në njërën nga këto mësime, mësuesi shpjegon dhe tregon se si të marrë matje nga vetja dhe nga personi tjetër në mënyrë që të përcaktojë madhësinë e saj dhe të qepë saktë rrobat për të / saj. Prandaj, shumica e vajzave e dinë këtë procedurë, por nëse jo, atëherë mësojnë se si të përcaktojnë parametrat e tyre dhe të mos jenë të vështira dhe të kërkojnë kohë. Do t'ju duhet pak kohë për këtë dhe një shirit matës të zakonshëm (pothuajse çdo grua ka një në këpucën e saj, edhe nëse nuk e qep dhe nuk e thur).

Si të matni parametrat tuaj

Kur matni parametrat tuaj, shkruani ato në një copë letër dhe është më mirë ta mbani këtë broshurë, nëse sigurisht që vazhdimisht jeni në të njëjtën peshë. Tradicionalisht, ne kemi të gjitha madhësitë e rrobave shkojnë në centimetra, por emrat e madhësive në vende të ndryshme ndryshojnë nga njëra-tjetra dhe është e rëndësishme të njohim jo vetëm madhësinë e veshjeve në Ukrainë, por edhe analogun e saj në vendet e tjera. Por prapë është më mirë të matni sërish madhësinë tuaj përpara se të blini rroba të reja, pasi mund të fitoni peshë ose të humbni peshë, edhe pa u vërejtur. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse bëni blerje rrobash në internet. Mos harroni gjithashtu se vende të ndryshme kanë rrjete të ndryshme dimensionale, kështu që XL nga prodhuesit e ndryshëm mund të ketë ndryshime të konsiderueshme në madhësi. Kjo nuk duhet të harrohet.

Për të filluar, është e nevojshme të matni parametrat më të rëndësishëm që janë të domosdoshëm gjatë zgjedhjes ose qepjes së rrobave: rripi i gjoksit, zorrët e belit dhe zorrët.

 • Gryka e gjoksit (EG e shkurtuar, gjysmë rrokje quhet SG) - duke përdorur një kasetë matëse konvencionale, e cila shitet në çdo dyqan për gratë me gjilpërë ose mallra për qepje, duhet të matni madhësinë e gjoksit në pikat më të spikatura të gjoksit, pastaj - nën sqetull dhe pak më të lartë në anën e pasme .
 • Perimetri i belit (shkurtuar si OT ose ST) - madhësia e belit matet me një kasetë matëse rreptësisht përgjatë vijës së belit (pjesa më e ngushtë e tij kur matet).
 • Gryka e vitheve (shkurtuar në skemat që ata shkruajnë OB ose gjysmë rrokje - SAT) - kaseta matëse duhet thjesht të kalojë nëpër pikat më të gjera të mollaqeve.
 • Gjatësia e përparme - ky parametër matet me standarde nga pika më e lartë e shpatullës dhe më pas përmes më së shumti pikë e lartë gjoksi deri në fund të produktit.
 • Gjatësia e prapme - ky parametër matet nga të gjitha standardet nga rruaza e shtatë e rruazës së mitrës përgjatë shtyllës kurrizore përgjatë vijës së mesit dhe drejt deri në fundin e produktit.
 • Gjatësia e mëngës - zakonisht matet në pjesën e jashtme të mëngës, duke filluar nga lart dhe deri në fund.
 • Gjatësia e mëngës nga qafa - gjithashtu duhet të matet me një kasetë matëse nga baza e qafës ose jakë deri në pjesën e poshtme të mëngës.
 • Gjatësia e shtresës së brendshme të këmbëve të pantallonave - sipas standardeve matet me të njëjtin centimetër në mënyrë rigoroze përgjatë shtresës së brendshme të këmbëve të pantallonave nga perineum në pjesën e poshtme.
 • Gjatësia e fundeve dhe pantallonave të shkurtra matet me një centimetër nga qepja e sipërme deri në fund të produktit.

SI T CH ZGJEDHNI RREGULLIN E RRITJES E NEVOJSHME KU JU Bleni një PATTERN?
Hekurosja e përsosur: si të hekurosni mëngët?
Shumë njerëz herët a vonë kur blejnë rroba përballen me pyetjen se si të përcaktosh saktësisht madhësinë tuaj tipike, domethënë madhësinë e veshjeve tuaja?