Популярные статьи
Новости
Интернет-портал «Неформальное образование для всех поколений» - одна из самых мощных платформ Беларуси,

Pages:     || 2 | 3 | 4 | 5 |   ...   | 35 | ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В. Г. МАРАЛОВ ОСНОВЫ САМОПОЗНАНИЯ

Федеральное агенство по образованию Братский Государтвенный университет Кафедра философии и социологии

Что стоит почитать женщинам для поднятия самооценки и умения обращаться с мужчинами. Содержание статьи

  Рано или поздно любой человек перестает довольствоваться имеющимися у него навыками и способностями

Si për të shitur një rreme Samsung Galaxy S7 në Avito?

  1. Ku vijnë fakse të telefonave të mençur?
  2. Si të kthehet një rreme në "origjinal"
  3. Si të dalloni një Galaxy S7 të rreme nga origjinali
  4. Përvoja personale
  5. Shenjat indirekte që duhet të alarmojnë
  6. Qëndrimi i fundit i Shpresës - Çmimi

Në kohët tona të turbullta ka një profesion kaq interesant - shitja e fakeve të smartfonëve popullorë nën maskën e origjinaleve. Dy smartphones janë të falsifikuara dhe të shitura kryesisht: iPhone dhe Samsung Galaxy S seri të të gjitha gjeneratave. Dhe ky avantazh është i përhapur në internet, ku nuk do të gjesh qëllimet dhe mund të shtyni diçka në dy pika.

Pse në Avito? Sepse në forumet e specializuara (HPC, w3bsit3-dns.com dhe kështu me radhë) ka kryesisht njerëz të përgatitur në detaje teknike. Nuk do të jetë e mundur që të gërhasim atje një vepër të rreme, prandaj "sipërmarrësit" dinakë të zvarriteshin në Avito, të cilën të gjithë e vizitojnë.

Ku vijnë fakse të telefonave të mençur?

Nga Kina! Çdo vit del një ose një tjetër anije, dhe pas rreth një muaj e gjysmë, tregu ynë fillon të ngadalë të përmbytet me gëlltitjen e parë. Kjo vlen edhe për iPhone dhe Samsung. Markat e mbetura, nëse janë të falsifikuara, nuk janë shumë të hollësishme. Ata janë të dizajnuara për njerëz që janë larg tregut të pajisjeve mobile, dëgjuan për modelet më të fundit të pajisjeve të shkëlqyera si iPhone 6S ose Galaxy S7 dhe mund të shihen edhe disa herë fotot e tyre në rrjet.

Sinqerisht, këto fakes nuk janë interesante për mua, kështu që unë nuk u nisën për të kërkuar për informacion se nga ku ata vijnë nga dhe ku ata mund të blihen. Kjo është e drejtë ku të klikoni, si të paguani dhe sa ofrimit - të gjitha këto gjëra nuk janë interesante për momentin.

Nëse ky artikull bashkon mjaft komente dhe reagime, unë do të vazhdoj. Dhe pastaj unë do t'ju tregoj se nga vijnë fakse dhe si ato janë sjellë "në mendje", dmth. Se si ato bëhen të ngjashme me origjinalet me IMEI specifike që janë shitur në të vërtetë nëpërmjet një tregtari zyrtar rus. Për hir të ty, unë jam gati të zëvendësohet për urrejtjen dhe ndoshta edhe shumë pjesërisht, por për të minuar tregun e këtij zemërimi. Dhe ndoshta të stërvitni një grumbull të ri rishitësish. Duhet të mendojmë për moralin e të gjithë këtij programi arsimor ...

Si të kthehet një rreme në "origjinal"

Më parë, kur pemët ishin më të larta dhe bari ishte më i gjelbër, domethënë, gjatë flamurit të Samsung Galaxy S4, gjithçka ishte e thjeshtë. Ishte shumë e lehtë për të mashtruar konsumatorin me një çmim të ulët. A e mëposhtme.

Qytetarët me iniciativë nuk u avulluan as në kutinë nga nën pajisjen që ata po shisnin, ose nuk vendosën asgjë, duke u kufizuar në një të thjeshtë "Kjo është një dhuratë, prandaj nuk ka kontrolle", ose nëse u gjet ndonjë copë letre, ata thanë diçka si "Bleva për Korrja disa javë më parë. Nuk më pëlqen, unë u habita me iPhone. " Për më tepër, letra shumë e njëjtë ishte një shtypje e çdo gjëje të shtypur në një printer: lloji i kontrollit të mallrave, lloji i "garancisë" dhe kështu me radhë sipas listës. Sapo pashë vulën e shitësit të shtypur në një printer me ngjyra të quajtur Glavsnabsttorgprosvet LLC (diçka e tillë) dhe madje një numër i përbërë OGRN ekzistonte rreth perimetrit të vulës. U hutova, duhet të them. Epo, si? Podnapryaglis lehtë.

Më poshtë është një foto e një reklame në Avito. Unë jam njëqind për qind i sigurt se ata janë pikërisht "të rreme", sepse unë isha duke mbajtur të njëjtin telefon.

Tani gjithçka është shumë më serioze dhe shumë njerëz e dinë për fakes, të paktën ata kanë dëgjuar se po takohen. Megjithatë, shumë njerëz që panë në rrjet njoftimin e shitjes së Galaxy S7 me gjysmën e çmimit, kurrë nuk mbanin një smartphone në duart e tyre. "Vetë-sipërmarrësit" natyrisht e kuptojnë këtë, prandaj tani po përqëndrohen në konfirmimin dokumentar të origjinalitetit, me të gjitha mjetet e mundshme që e largojnë viktimën nga tubi vetë. Kjo duhet të mbahet mend!

Disa javë më parë, u takova me një nga këta "sipërmarrës" që u përpoqën të më rrahin në një S7 të rreme. Në të vërtetë, ishte ky takim që më frymëzoi të krijoj këtë material. Tjetra, unë do t'ju tregoj atë që kam hasur personalisht, por le të fillojmë me dokumentet - gjëja e parë që duhet kontrolluar.

Unë nuk e prisja që kjo të ishte e mundur. Në paketimin e rremë, nuk do të gjeni vetëm kartën origjinale të garancisë të një apo një tjetër dyqan, por edhe një kupon të parave të gatshme me të gjitha detajet dhe madje edhe një çek për pagesë me një kartë bankare me një numër transaksioni dhe detaje të tjera. Në këtë drejtim, është e pamundur të gjykohet me kontrolle. Sinqerisht, unë nuk e di se si këto mashtrime ndodhin në të vërtetë, por, me sa duket, këto janë dokumentet origjinale për shitjen e një pajisjeje të vërtetë me një IMEI të vërtetë dhe serial. Jo për asgjë, madje edhe në vetë reklamën, shitësi tha se do të lëshonte lehtë numrin serial që rreh në të gjitha bazat e të dhënave, si S7 origjinale.

Megjithatë, ajo është shitur e rreme, e cila do të jetë në të gjithë menunë për të dhënë saktësisht të njëjtin IMEI dhe numrin serial, të cilat janë të renditura në kontroll. Çfarë teknike ka arritur atë që quhet.

Si të dalloni një Galaxy S7 të rreme nga origjinali

Ne trajtuam dokumentet dhe e kuptuam idenë kryesore - që të mos mbështetesh në to. Kjo nuk është e drejtë kurrë një herë! Shkoni përpara.

Le të themi që gjetët një ofertë interesante në rrjet. Jeni të kënaqur me çmimin, përshkrimin e produktit dhe gjendjen e tij. Bëni një takim me shitësin pranë ndonjë qendre tregtare, e cila ka një dyqan me elektronikë dhe shfaqje të hapur të mallrave. Pse ka? Është e thjeshtë!

Është e thjeshtë

Mbërrini në vendin para kohës së caktuar dhe shkoni në sallonin e komunikimit, dyqani elektronik nuk është i rëndësishëm. Në çdo qendër një ose dy sallone do të gjeni. Gjeni modelin që planifikoni të blini me duart tuaja në ekranin e hapur dhe studioni atë siç duhet. Mos e ktheni në duart tuaja, por i kushtoni vëmendje fjalë për fjalë të gjitha nuancat: sa fort i përshtatet xhami i ekranit në rast, nëse ka një reagim ndaj butonave, shikoni në syrin e kamerës, çfarë bends, çfarë sipërfaqe ndjehet si. Fjalë për fjalë thithin pamjen e aparatit me të gjitha shqisat. Më besoni, e gjithë kjo është shumë e dobishme kur ju inspektoni të përdorurat. smartphone.

Brenda një ore, do të keni përshtypjet më të fundit të pajisjes së dëshiruar, kështu që lehtë mund të dalloni të rreme gjatë inspektimit ose anasjelltas, sigurohuni që të keni produktin origjinal. Një pajisje e përdorur gjithashtu duhet të shqyrtohet me kujdes. Sa më shpejt që të dyshoni për ndonjë detaj, filloni të studioni pajisjen dy herë më afër dhe ta ktheni lodhjen në të plotë.

Përvoja personale

Kam bërë një gabim që kur kam mbajtur S7 rreth dy muaj më parë, madje para fillimit të shitjeve. Kam testuar dhe përgatitur një rishikim të këtij smartphone. Që atëherë, përshtypjet janë zbehur dukshëm, por diçka ende mbetet në kujtesë.

Që atëherë, përshtypjet janë zbehur dukshëm, por diçka ende mbetet në kujtesë

Real ad për shitje të rreme Samsung Galaxy S7

Në rastin tim, isha i hutuar nga disa pika.

Së pari, është mbulesa e pasme. Ishte e qetë, madje, kishte një ndjesi qelqi, por nuk krijoi përshtypjen e cilësisë. Është e rëndësishme të mbani mend se trupi i S6 dhe S7, si dhe versionet e tyre Edge është përtej lëvdimit. Asambleja është e bukur, ndjenjat e prekura janë pa kompromis të këndshme. Prandaj, sapo kisha një dyshim, u bëra vigjilent.

Së dyti, në këndin e sipërm të djathtë ndërmjet parakolp metalit dhe qelqit, kishte një mbetje të një copë litari vetë-ngjitës që dilte nga brenda. Absolute pakuptimta, e cila në origjinal Galaxy S7 nuk mund të jetë edhe teorikisht. Megjithatë, kjo mund të jetë gjithashtu një shenjë që shfaqja po ndryshonte dhe, për më tepër, një zejtar që thjesht nuk mund ta instalonte panelin në mënyrë të barabartë dhe pa zbrazëti. Më lejoni të ju kujtoj se S7 është i mbrojtur nga lagështia dhe pluhuri, dhe në çdo rast është e pamundur për të riparuar pajisje të tilla në SC pranë metro. Në të mirë, ju do të humbni mbrojtjen e lagështisë.

Së treti, Samsung Galaxy S7 ka një ekran mahnitës. Është e ndritshme, me lëng, me një rezolucion prej 2560 x 1440 piksele. Dendësia e pikave është kaq e lartë (576 ppi) që nuk mund të dallosh pika individuale ose madhësi pikseli pixel me sy të lirë. Kam dyshime për këtë parametër. Kopja që dua të kaloj kishte një ekran në dukje të mirë. Megjithatë, "me sa duket mirë" nuk është aspak në lidhje me shfaqjen e "galaktikës" së shtatë.

Megjithatë, me sa duket mirë nuk është aspak në lidhje me shfaqjen e galaktikës së shtatë

Së katërti, ky është kamera. Një tjetër lavdërim në drejtim të anijeve të Koresë së Jugut, ose më mirë, në drejtim të aftësive të kamerës së ndërtuar. Më besoni, ajo heq më të mirën nga të gjitha smartfonët ekzistues në treg dhe është e denjë të mbajë titullin e liderit. Dhe sigurisht, e gjithë kjo mund të shihet drejtë në ekranin e smartphone. Nuk ka nevojë të hedh fotot në kompjuter për të parë këtë. Kam nisur kamerën në "S7" të inspektuar, kam marrë disa të shtëna dhe kam gjetur ekspozim të pasaktë, korniza të paqarta dhe detaje shumë pak. Prova e përfunduar! Para meje është e rreme, por kam dashur të shkoj më tej.

Pastaj doli gjithnjë e më interesante. Doja të instaloj aplikacionin AnTuTu për të parë se çfarë hardware ka një pajisje të veçantë. Për habinë time, AnTuTu ishte tashmë në kujtesën e pajisjes. Natyrisht, ai është këtu veçanërisht për ata që kanë dëgjuar për këtë program dhe e di se mund të përdoret për të studiuar informacion objektiv për të gjitha pjesët e pajisjes.

Pa hezitim, e fillova atë dhe pashë atë që kurrë më parë nuk e kisha parë. Mund të jetë gjithçka, por jo pikë referimi më popullor në botë. Në mbrojtësin e ekranit ekzistonte një lloj lepuri, dhe në vend të ikonave të zakonshme në menunë ishin ikonat tre-dimensionale të artikujve të menusë. Është e mundshme që kjo është vetëm një version i vjetër i aplikimit, pak dopilennaya sipas nevojave të tyre.

Natyrisht, skeda e Informacionit përmbante informacionin se i gjithë hardueri ishte origjinale: Snapdragon 820, 4 operativë operativë, dhe kështu me radhë përmes listës. Nëse ka ndonjë gjë, atëherë në Rusi, versioni shitet vetëm me procesorin Samsung Exynos 8890, kështu që prania e 820 "parakohshme" në një smartphone të blerë në një nga rrjetet elektronike të vendit është tashmë një situatë e pamundur.

Sigurisht, unë nuk besoja një shërbim të panjohur të quajtur "AnTuTu", kështu që vendosa të instaloj versionin tim. Shitësi, nga rruga, nuk e kundërshtoi. Dhe doli se flash drive Micro USB, të cilin më parë e kisha lidhur me njëqind pajisje Android dhe gjithçka ishte në rregull, kjo e rreme nuk ishte e përcaktuar. Besoni mua, unë testuar Galaxy S7 dhe OTG ajo punon ekskluzivisht. Ishte shumë qesharake, kështu që vendosa të ndaloj inspektimin.

Nga vetja unë do të shtoj disa truket e tjera, në sajë të së cilës ju mund të tërheqni të përhershme për të mos pastruar ujin.

Shko te cilësimet dhe shikoni versionin e softuerit. Galaxy S7 që funksionon në Android 5 është e pakuptimtë. Nga kutia, pajisja ka Android 6.0. Nëse jo, atëherë ju keni një kopje.

Një gjë tjetër për menunë. Në të njëjtën artikull të menusë "Rreth pajisjes" shikoni për artikullin "Versioni KNOX". Në të rreme të këtij artikulli, ka shumë të ngjarë, nuk do.

Në rastin tim, shitësi në çdo rast solli një rast prapa në rastin. Ishte e qartë se çfarë të fsheh. Ka një arsye për të ruajtur.

Një tjetër mënyrë mjaft e thjeshtë për të kontrolluar origjinalitetin e pajisjes. Shko në faqen zyrtare të internetit të kompanisë koreane të Koresë së Jugut dhe shkarkoni pajisjen pronësore të Samsung Kies për të sinkronizuar PC dhe smartphone tuaj. Merrni një laptop me këtë softuer të instaluar në takim. Përpiquni ta lidhni pajisjen me kompjuterin tuaj dhe shihni se çfarë ndodh. Nëse programi i pronarit nuk e njeh pajisjen e lidhur si një smartphone origjinal, atëherë para se të jesh i falsifikuar. Shumë thjeshtë.

Keni harruar të shkarkoni shërbimin paraprakisht? Jo frikshme Vetëm lidhni pajisjen me kompjuterin dhe shikoni sa kujtim ka pajisja e re. Origjinali duhet të ketë rreth 24 GB memorie. Nëse pajisja është e përcaktuar në 4-8 GB - kjo është një vepër e falsifikuar.

Shenjat indirekte që duhet të alarmojnë

Shenjë personale. Samsung Galaxy S7 është një pajisje shumë e shtrenjtë që jo shumë njerëz mund të përballojnë. Një person i cili do të japë pothuajse një smartphone të ri me vlerë 50,000 rubla për 25 ose 30 mijë rubla është një person i siguruar dhe ky është një fakt.

Në mënyrë tipike, këta njerëz kanë pak kohë, kështu që ata do të përpiqen t'ju ftojnë për të çuar në shtëpinë e tyre, për të punuar, për të shpejt të hidhen jashtë dhe për të shitur një pajisje të mërzitur. Në raste ekstreme, shitësi i pajisjes origjinale do të arrijë në takimin në makinën e tij, ka shumë të ngjarë, të shtrenjta. Hipur në metro ose takim pranë zbritjes në të nuk ka të bëjë me njerëz të tillë, dhe në këtë rast ju përshtatet.

Informoni shitësin se jeni gati për t'u takuar në makinën e tij (makinë në shtëpi, për të punuar), gjëja kryesore është se ai është i përshtatshëm për të. Besoni mua, askush nuk do të debatojë me ju. Duke marrë parasysh të gjitha këto, ajo do të edukoheshin ose në metro (me transport publik) ose me makinë, por ajo do të insistonte që të mos takonte në të, por aty afër në një kafene apo park (në rastin tim ishte). A është e mjaftueshme? Papritmas ju do të gjeni dhe të lënë një shënim në makinën e tij me një gozhdë të ndryshkur, çfarë personi i keq është ai. Holluar është shumë konfuze, sepse biznesi është vënë në rrjedhë, askush nuk dëshiron të rrezikojë.

Qëndrimi i fundit i Shpresës - Çmimi

Në përvojën time dhe shqyrtimet e njerëzve në internet, blerja e një Samsung Galaxy S7 për të lirë është një sukses i rrallë, befasues. Për momentin, smartphone është shitur për 49.990 rubla. Tubat gri janë dhënë më lirë nga pesë mijë. Prandaj, çdo gjë nën 30,000 rubla ka më shumë gjasa të jetë një vepër e falsifikuar. Shikoni screenshot më poshtë. Ky është çështja e parë në kërkim të "samsung galaxy s7" në tregun e pleshtave. Në 6 nga 8 reklama, shitësit kanë rënë më shumë se gjysma e çmimit. Nonsense!

Megjithatë, çmimi i lartë - kjo nuk është një garanci që në takimin ju nuk do të përpiqet të vtyuhat rreme. Dikush nga të famshëm zgjedh një mënyrë të tillë për të mbrojtur "reputacionin" e tyre, në mënyrë që viktimat udhëhiqen nga rregulli i thjeshtë: "E pra, rreme nuk mund të kushtojë kaq shumë!" Duke gjykuar nga shqyrtimet në internet, ndoshta edhe si.

Si të rendit në internet më të lirë

Është interesante të lexohet:

Ku vijnë fakse të telefonave të mençur?
Pse në Avito?
Ku vijnë fakse të telefonave të mençur?
Epo, si?
Pse ka?
Keni harruar të shkarkoni shërbimin paraprakisht?
A është e mjaftueshme?