Популярные статьи
Новости
Интернет-портал «Неформальное образование для всех поколений» - одна из самых мощных платформ Беларуси,

Pages:     || 2 | 3 | 4 | 5 |   ...   | 35 | ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В. Г. МАРАЛОВ ОСНОВЫ САМОПОЗНАНИЯ

Федеральное агенство по образованию Братский Государтвенный университет Кафедра философии и социологии

Что стоит почитать женщинам для поднятия самооценки и умения обращаться с мужчинами. Содержание статьи

  Рано или поздно любой человек перестает довольствоваться имеющимися у него навыками и способностями

Si për të bërë një model prerje flokësh për një djalë. Rregullon foshnjen perfekte të flokëve

 1. Si të shkurtojë një fëmijë në shtëpi
 2. Si të prerë një fëmijë me një makinë
 3. Si për të prerë një zhurmë për një fëmijë
 4. Si të shkurtojë një fëmijë: video
 5. Kur të pritet?
 6. stërvitje
 7. Në floktar ose në shtëpi?
 8. Zgjedhja e një floktar
 9. Pritini fëmijën në shtëpi
 10. Ne përgatisim gjithçka që ju nevojitet
 11. Vajza për kositje
 12. Ne e prerë djalin
 13. Koha e foshnjës së parë të flokëve
 14. Si të shkurtojë një fëmijë?
 15. Vendi për fëmijën e parë të prerjes
 16. Situata me prerje të fëmijës
 17. Mjetet për pastrimin e një fëmije
 18. Procedura për fëmijën e parë të prerjes: çfarë duhet të përfshijë?

Për shumicën e prindërve, prerja e flokëve të një fëmije është po aq stresuese sa edhe për pasardhësit e tyre. Frika, lotët - kjo është larg nga çdo gjë që fëmijët mund të ndërmarrin për të shmangur një procedurë të tillë të pakëndshme. Por përveç kësaj, prindërit janë të shqetësuar për cilësinë e prerjes së flokëve. Si duhet të prerë fëmijën, kështu që të gjithë ishin të kënaqur? Për këtë dhe flisni më tej.

Si të shkurtojë një fëmijë në shtëpi

Për të prerë flokët ishte e qetë dhe pa lëndime, është e rekomandueshme për të bërë atë në shtëpi. Kjo është veçanërisht e vërtetë për prerjen e parë të flokëve. Siç tregojnë statistikat, kjo është përvoja e parë e pasuksesshme që mund të provokojë zhvillimin e frikës, e cila në të ardhmen do të ndikojë jo vetëm në nervat e prindërve dhe fëmijës, por edhe të zotit.

Para së gjithash, prindërit duhet të përgatiten. Për një prerje flokësh në shtëpi do t'ju duhet:

 • gërshërë të veçanta;
 • karrige të lartë;
 • kapelë në shpatulla;
 • ujë;
 • furçë flokësh.

Tjetra, ju duhet ta përgatisni fëmijën. Është e nevojshme t'i shpjegosh atij se çfarë do të bëhet me flokët e tij. Pas kësaj, fëmija rekomandohet të ulet në një karrige, të vendosë një kep të veçantë mbi shpatullat e tij dhe të shpërqendrojë me diçka në mënyrë që fëmija të mos rrotullohet. Për shembull, mund të aktivizoni karikaturat.

Është e rëndësishme të lagni flokët me ujë për ta bërë më të lehtë prerjen. Pas kësaj, ju mund të vazhdoni procedurën.

Floktarët rekomandojnë që së pari të prishni kokën e fëmijës dhe të hiqni flokët e tepërt në qafë. Për ta bërë këtë, mbani flokët midis indeksit dhe gishtit të mesëm dhe prerë në gjatësinë e dëshiruar. Të njëjtat manipulime duhet të kryhen përgjatë tërë gjatësisë së flokëve, duke e kthyer fëmijën në rreth sipas nevojës. E rëndësishme për të nxjerrë vëmendje të veçantë në zonën e qafës. Në këtë rast, flokët duhet të pastrohen dhe të prerë në gjatësinë e dëshiruar.

Si të prerë një fëmijë me një makinë

Për të prerë një fëmijë me një makinë nuk është e vështirë. Edhe ai që e mori këtë vegël për herë të parë mund të përballojë atë. Ku të filloni?


Sigurisht, nga shpjegimet për fëmijën se çfarë është një makinë, si funksionon dhe për çfarë është menduar. Është e mundur të tregohet parimi i punës së tij në këshilla të flokëve.

Kur fëmija kupton se çdo gjë nuk është aq e frikshme sa duket në shikim të parë, mund të filloni të përgatiteni. Së pari, duhet ta vendosësh fëmijën në një karrige, të lagësh flokët, t'i krehësh ato. Tjetra, zgjidhni hundën për makinë shkrimi dhe nisni procedurën nga zona e veshëve dhe qafës, dhe përfundoni me një zhurmë. Ajo është në këto vende është zakonisht më e vështirë për të prerë flokët, kështu që fëmija duhet të kërkohet të ulen drejt. Nëse ka flokë të gjatë që makina nuk mund të pritet, atëherë rregullojeni me gërshërë. Pastaj mbetet vetëm për të larë kokën e foshnjës dhe ta falënderoj atë me një surprizë të këndshme për këmbënguljen e tij.

Si për të prerë një zhurmë për një fëmijë

Prerje flokësh - një fazë e rëndësishme në të cilën varet 50% e flokëve. Duhet të mbahet mend se flokët e lagur janë më të lehta për t'u prerë, por pasi që të thahet, bangat do të jenë shumë më të shkurtra.


Pra, për të bërë bang përsosur, ju së pari duhet të ndani atë në 3 shtresa. Shtresa e sipërme duhet vetëm të shkurtohet pak, ajo e mesme është pak milimetra më e vogël se ajo e sipërme dhe shtresa e poshtme duhet të bëhet pak më e shkurtër se ajo e mëparshme. Pas të gjitha manipulimeve, ju mund të thatë zhurmë me një tharëse flokësh, pak aligning atë.

Nëse prindërit duan të bëjnë një zhurmë të përkryer për fëmijën, vetëm pak e lagështojnë flokët, kërkoni fëmijën të mbyllë sytë, pastaj ndaje zhurmën nga pjesa tjetër e flokëve dhe e prerë drejt, duke u fokusuar në nivelin e vetullit. Idealisht, bangs duhet të mbulojë ato, sepse pas tharjes, ajo do të rritet dhe të jetë vetëm në një nivel me vetullat.

Si të shkurtojë një fëmijë: video

Nëse prindërit duan të shkurtojnë fëmijën e tyre, rekomandohet të shikosh videon paraprakisht, të mësosh për të gjitha nuancat dhe rregullat. Siç shkon duke thënë: "Është më mirë të shohësh një herë se sa të dëgjosh njëqind herë".

Duke pasur parasysh numrin e mësimeve të videove, mund të mësoni me siguri të ulni fëmijën tuaj duke përdorur një minimum të mjeteve. Me kalimin e kohës, aftësitë e fituara do t'ju lejojnë të eksperimentoni dhe kënaqni fëmijën tuaj me flokëza të reja dhe më komplekse.

Nëse mund të shkojmë në floktar në çdo kohë, atëherë gjithçka është disi më e komplikuar me fëmijët. Së pari, fëmija është vazhdimisht tjerrje dhe mund të ndërhyjë, së dyti, mund të frikësohet, dhe së treti, rreziku i lëndimeve është rritur. Pra, prerja e flokëve të fëmijës është një çështje shumë e përgjegjshme dhe e ndërlikuar. E megjithatë kjo mund të bëhet edhe në shtëpi.

Kur të pritet?

Pra, kur të prerë thërrimet? Ka një traditë sipas të cilës një procedurë e tillë sigurisht duhet të bëhet çdo vit. Më parë, të gjitha foshnjat njëvjeçare u shpartalluan, pavarësisht nga gjinia e fëmijës dhe gjatësia e flokëve. Por sot, stereotipet dhe traditat e vjetëruara, për fat të mirë, po bëhen më pak të njohura dhe prindërit udhëhiqen nga pika të tjera të rëndësishme gjatë marrjes së vendimeve. Këtu është ajo që duhet t'i kushtoni vëmendje:

 • Gjatësia e flokëve Është logjike që flokët duhet të priten derisa të rriten. Nëse ata ndërhyjnë (ngjiten në sy dhe fytyrë), atëherë është koha për të hequr të gjitha tepërt. Por nëse edhe një vit fëmija nuk ka aq shumë flokë, dhe nuk është e gjatë, ju nuk duhet të shqetësoni fëmijën tuaj edhe një herë.
 • Karakteristikat e zhvillimit të fëmijës. Nëse thërrmija ende nuk di se si të ulet, atëherë do të jetë mjaft problematike prerja e saj, prandaj ia vlen të presësh pak.
 • Tiparet e karakterit. Nëse fëmija ka frikë nga çdo gjë dhe gjithkush, atëherë një prerje flokësh për të mund të bëhet e frikshme dhe madje ngjarje e frikshme . Në këtë rast, ka kuptim të prisni pak, pasi disa frikë kalojnë me moshën, dhe ndryshimet e karakterit. Përveç kësaj, fëmija i trembur për t'u prerë duhet të përgatitet paraprakisht.

Vendosni saktësisht se kur duhet të shkurtojë fëmijën, mund ta njohë më mirë se të gjithë prindërit. Mos u mbështetni vetëm në mendimin e të afërmve ose miqve, dhe disa këshilla janë krejtësisht më të mira për t'u injoruar.

stërvitje

Për një fëmijë, një prerje flokësh mund të jetë një ngjarje e frikshme, prandaj së pari duhet të përgatitni thërrimet. Këtu është ajo që mund të bëni:

 1. Tregojini fëmijës tuaj të gjitha mjetet që do t'i përdorni, le t'i prekë ato.
 2. Tregoni se si punojnë të gjitha ndeshjet. Ju mund të prerë një copë flokësh nga kreu i fëmijës ose me tuajin, nëse foshnja ende ka frikë.
 3. Gjeni videon në të cilën kanë prerë fëmijën tjetër dhe tregojnë atë në thërrimet. Dhe mund të shkoni te floktari, në mënyrë që fëmija të ketë parë gjithçka me sytë e tij dhe të kuptojë se nuk ka asgjë të keqe me këtë.
 4. Na tregoni se si do të ndodhë prerja e flokëve dhe se si duhet të sillet fëmija në mënyrë që çdo gjë të shkojë mirë.

Në floktar ose në shtëpi?


Në floktar ose në shtëpi

Çfarë duhet të zgjidhni: shkoni te flokëtari ose prerë fëmijën me duart tuaja? E gjitha varet nga njëri ose tjetri situata specifike . Pra, nëse jeni të sigurt në veten tuaj dhe aftësitë tuaja, si dhe që nuk e dëmtoni foshnjën, atëherë qethni fëmijën në shtëpi.

Kjo, nga rruga, do t'ju lejojë të kurseni. Nëse keni frikë se nuk do të përballoni ose bëni diçka të gabuar, atëherë është më mirë të shkoni me fëmijën tek floktari dhe të keni besim tek profesionistët.

Zgjedhja e një floktar

Zgjedhja e sallonit të flokëve është shumë e rëndësishme. Ja se çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje:

 • Largësia nga shtëpia. Është e këshillueshme për të gjetur një sallon flokësh aty pranë, sepse rrugë të gjatë mund të lodhet një fëmijë dhe ai do të jetë kapriçioz.
 • Dekor në rrojtore. Meqë në këtë vend i prenë fëmijët, gjithçka duhet bërë për të vegjlit: mobilje të ndritshme dhe të rehatshme, dekor, lodra e kështu me radhë. Fëmija duhet ta pëlqejë këtu.
 • Services. Përveç një shumëllojshmëri të haircuts në rrojtore mund të ofrojë një program të tërë argëtuese për fëmijët. Dhe ndonjëherë është e nevojshme, sepse është shumë e vështirë të detyrosh një fëmijë të qëndrojë në një vend dhe të mos rrotullohet. Po, një vizitë tek një floktar i tillë mund të jetë i shtrenjtë, por nganjëherë është e domosdoshme dhe e vlefshme.
 • Hairdresser duhet të jetë i butë, i shoqërueshëm dhe i vëmendshëm. Ai duhet të jetë i interesuar për fëmijën, për ta dëshiruar. Përndryshe, fëmija mund të ketë frikë dhe nuk do t'i bindet.
 • Çmimet. Mbipagesa nuk është e vlefshme, por ju nuk keni nevojë të kurseni ndonjë para, sepse qetësia varet nga cilësia e prerjes dhe shfaqje fëmija juaj.
 • Do të jetë e vlefshme për të studiuar rishikimet.

Pritini fëmijën në shtëpi

Si të shkurtojë një fëmijë në shtëpi me veten tuaj? Ka disa pika dhe rregulla të rëndësishme.

Ne përgatisim gjithçka që ju nevojitet

Përgatitni gjithçka që ju nevojitet më parë:

 • me dhëmbë të shpeshtë;
 • llak me ujë;
 • gërshërë të veçantë për prerjen e flokëve (ata mund të jenë të ndryshëm, të zgjedhin atë të drejtë) ose një makinë;
 • peshqir ose pelenë (për të mbuluar supet e foshnjës);
 • karrige e rehatshme (foshnja duhet të jetë e rehatshme në të, por në të njëjtën kohë një karrige e tillë nuk duhet të ju ndalojë të kryeni planet tuaja);
 • karikaturë interesante për të tërhequr vëmendjen e fëmijës.

Vajza për kositje

Vajza, natyrisht, duhet të prerë me gërshërë. Këtu është një algoritëm i përafërt i veprimeve:

 1. Së pari, uleni fëmijën në një karrige në mënyrë që të gjithë të jenë të kënaqur. Mbulo shpatullat e fëmijës me pelenë ose peshqir dhe siguroni skajet.
 2. Kthejeni në karikaturë duke vendosur një karrige në frontin e televizorit në mënyrë që fëmija të mos rrotullohet.
 3. Nëse doni të prerë bang, atëherë së pari të ndara atë. Merrni një krehër dhe pjesë në vendin e duhur. Rregulloni densitetin e zhurmave dhe rregulloni barazimin e ndarjes. Siguroni pjesën tjetër të flokëve me një brez gome dhe mundësisht me një brez që të mos ndërhyjnë.
 4. Matni gjatësinë e dëshiruar të zhurmës. Flokët me ujë nga një shishe me llak për të mbuluar fytyrën e princeshës. Krehni skajin në mënyrë që ajo të shtrihet saktë dhe saktë. Kërkojini vajzës të mbyllë sytë dhe të fillojë të prerë. Shkundni të gjitha flokët nga fytyra. Rregulloni parregullsitë.
 5. Tani sigurohuni shamitë dhe vazhdoni të shkurtoni flokët e mbetur. Silleni me ujë, me kujdes të krehni ato, vendosni ato në një shtresë të barabartë (nuk duhet të jetë shumë e trashë, në këtë rast do të dështoni). Matni gjatësinë e dëshiruar dhe filloni prerjen. Prerje curls.

Ne e prerë djalin


Ne e prerë djalin

Djemtë më të përshtatshëm për të prerë me një makinë shkrimi. Ja se si ta bëjmë atë:

 1. Zgjidhni llojin e dëshiruar të shtojcës, duke pasur parasysh gjatësinë e dëshiruar të flokëve.
 2. Vendoseni fëmijën në një karrige, mbuloni shpatullat me pelenë, ndizni atë.
 3. Kthejeni në makinë në mënyrë që djali të mësohet me zhurmën e tij dhe nuk është i frikësuar.
 4. Flokët spërkateni me ujë nga një shishe llak.
 5. Filloni të prerë nga koka. Kërkojini fëmijës të lëvizë kokën pak përpara, mbajeni atë. Lëvizni nga qafa në kurorë.
 6. Nëse dëshironi, bangs mund të lihet për këtë, para-ndarë atë, dhe pastaj trim atë.
 7. Trim krye të kokës, pastaj procesi uiski. Pritini flokët e tepërt, shkurtojeni ato në të gjithë kokën.

disa këshilla të dobishme që do të lehtësojë prerjen tuaj dhe të bëjë atë më të sigurt:

 1. Mos bëni lëvizje të papritura! Të gjitha manipulimet tuaja me flokë duhet të jenë të sigurt, por në të njëjtën kohë të rregullta, të qetë dhe të qetë.
 2. Mos i spërkatni flokët me shumë ujë. Ato duhet të jenë paksa të lagura, do të lehtësojnë procesin e prerjes dhe do të bëjnë më shumë bindje.
 3. Kur zgjidhni gjatësinë e duhur, mos harroni se flokët e lagësht duket më shumë se sa të shkurtër.
 4. Qetësohuni dhe rregulloni fëmijën, qetësoni veten!

Keni një prerje të mirë dhe hairstyle të bukur për fëmijën tuaj!

Një nga fazat e rëndësishme në jetën e fëmijës është prerja e parë e flokëve. Është emocionuese dhe si shënon hyrjen e fëmijës jeta e rritur . Si të shkurtojmë fëmijët është një pyetje që mendojnë të gjithë prindërit. Në fund të fundit, jo çdo fëmijë është i gatshëm të ulet pa lëvizur për njëfarë kohe.

Koha e foshnjës së parë të flokëve

Zakonisht ky është arsyeja kryesore për mosmarrëveshjet midis prindërve të fëmijës dhe brezit të vjetër. Pse - për shkak se përgjigja ndaj pyetjes është thjesht individuale?

Ka disa shenja që herën e parë për të prerë një fëmijë është e nevojshme në një kohë të caktuar:

 • një nga besimet është: nëse e prishni fëmijën shumë herët (për shembull, deri në një vit), pastaj e tërë jetë të mëtejshme do të shoqërohet me sëmundje dhe pikëllim ose me varfëri;
 • një variant tjetër i të njëjtit shenjë tashmë flet rreth moshës 3 ose 7 vjet;
 • Gjenerata aktuale e gjyshërve është e prirur të mendojë se fëmija duhet të shkurtohet për herë të parë në moshën 1 vjeçare, ndërsa të gjitha flokët e dobëta infantile hiqen dhe ato të reja - të trasha - rriten mirë.

Në fakt, kjo pyetje është ende e hapur, dhe vetëm prindërit vendosin kur duhet të shkurtojnë fëmijën për herë të parë. Gjëja kryesore është të kujtojmë se shumë foshnje kanë flokë të trashë dhe të gjatë që nga lindja dhe nuk kanë nevojë për prerje flokësh, ndërsa të tjerë kanë flokë të dobët dhe të hollë dhe do të mbeten kështu për jetën, pavarësisht nga numri i prerjeve të flokëve.

Si të shkurtojë një fëmijë?

Kjo pyetje duhet të shqyrtohet paraprakisht. Në industrinë moderne të flokëve ka një numër i madh i ndryshëm llojet e haircuts madje edhe për fëmijët.

Për shembull, shqyrtoni disa opsione për zgjidhjen e pyetjes se si të shkurtoni bebet.

 • Nëse flokët e një fëmije rriten mjaft shpejt, atëherë është e nevojshme që të ulni bangat e tij dhe mbrapa kokës në intervale prej disa muajsh. Pastaj ata nuk do të ndërhyjnë me sytë e tij, dhe fëmija do të shpëtoj prej qimeve në qafë.
 • Një nga opsionet më të zakonshme për prerjen e fëmijëve në vit është që të rruaj plotësisht flokët e tyre. Besohet se ato janë përditësuar, dhe që atëherë do të rriten me cilësi krejtësisht të ndryshme.
 • Sa për flokët për djemtë e vegjël, është më popullor prerje e shkurtër e flokëve në tempuj dhe zgjatur në pjesën e prapme të kokës.

Vendi për fëmijën e parë të prerjes

Ku më mirë të bëhet kjo? Si të shkurtojë një fëmijë? Në shtëpi ajo do të bëhet ose në një dyqan berber profesional - është deri tek prindërit e fëmijës. Zakonisht, prerja e parë e flokëve kryhet në një mjedis të rehatshëm në mënyrë që të zvogëlohet stresi për fëmijën nga kjo procedurë. Por kur fëmija të rritet, mund të kthehesh te mjeshtrit me eksperiencë.

Gjëja kryesore, siç thonë psikologët e fëmijës, fëmija duhet të kuptojë se një prerje flokësh është një proces absolutisht pa dhimbje që përfundimisht do të çojë në një rezultat të bukur. Tani ka një numër të madh sallonesh të specializuar për fëmijë, ku ata do të kujdesen shumë për fëmijët tuaj, t'i shpërqendrojnë në kohë, t'i argëtojnë dhe eventualisht t'u japin atyre një hairstyle të re të bukur.

Situata me prerje të fëmijës

Gjëja kryesore është të joshur fëmijën dhe të shpjegojë thelbin e procedurës në të cilën duhet të punoni së bashku. Ju mund të interesoni fëmijën me lodra të reja ose të preferuara. Gjithashtu, një mjet i shkëlqyeshëm për të shkëputur një fëmijë nga manipulimi i flokëve të tij janë karikaturat. Shpesh është me ndihmën e tyre që dikush mund të bëjë pak nervozën të ulen të palëvizshëm për një farë kohe. Është e rëndësishme të theksohet se rezultati duhet të jetë mjedis krejt i rehatshëm, falë të cilit fëmija juaj do të kuptojë se prerja e flokëve nuk është fare e frikshme dhe madje interesante dhe do të kalojë pafundësisht gjithë këtë.

Mjetet për pastrimin e një fëmije

Si të shkurtoheni pa foshnje për ta dhe pa nerva të panevojshme për veten tuaj? Për ta bërë këtë, mbajeni vetëm një sasi të vogël durimi dhe kohësh, dhe gjithashtu shqyrtoni listën e atyre mjeteve që mund t'i përdorni për të krijuar hairstyle e parë të fëmijës suaj.

Për ta bërë këtë, mbajeni vetëm një sasi të vogël durimi dhe kohësh, dhe gjithashtu shqyrtoni listën e atyre mjeteve që mund t'i përdorni për të krijuar hairstyle e parë të fëmijës suaj

Procedura për fëmijën e parë të prerjes: çfarë duhet të përfshijë?

Zakonisht prerja e parë e një fëmije është e lidhur me disa ngjarje e rëndësishme në jetën e tij. Kjo mund të jetë ditëlindja ose dita e pagëzimit të fëmijës. Pastaj të gjithë të afërmit dhe njerëzit e afërt të cilët janë të gatshëm të ndajnë këtë gëzim me të, të mblidhen së bashku.

Dhe kështu që vendosët ta prishni fëmijën. Fotot nga kjo festë duhet të mbahen për jetë. Pas të gjitha, atëherë do të jetë shumë interesante t'i shqyrtojmë ato. Ju duhet patjetër të mbani një fillesë të flokëve të prera të prera për kujtim në albumin e fotos së foshnjës, sepse me kalimin e kohës struktura dhe ngjyra e tyre mund të jenë të mëdha.


Ju duhet patjetër të mbani një fillesë të flokëve të prera të prera për kujtim në albumin e fotos së foshnjës, sepse me kalimin e kohës struktura dhe ngjyra e tyre mund të jenë të mëdha

Pra, gjëja kryesore është të mësosh disa rregulla të thjeshta në zgjidhjen e problemit se si të shkurtojë foshnjat. Vlen të luhet me foshnjën para prerjes së flokëve tek flokeri me ndihmën e lodrave të tij të preferuar. Në fund të procedurës, duhet ta çoni në pasqyrë dhe të tregoni rezultatin. Sigurohuni që të lëvdoni, dhe ndoshta edhe të shpërbleni fëmijën tuaj, veçanërisht nëse procesi ishte tepër emocionues për të. Gjithashtu do të ishte mirë të jepni një shembull në flokët tuaj, duke e marrë fëmijën me vete në floktar disa herë.


Si duhet të prerë fëmijën, kështu që të gjithë ishin të kënaqur?
Ku të filloni?
Kur të pritet?
Pra, kur të prerë thërrimet?
Në floktar ose në shtëpi?
Çfarë duhet të zgjidhni: shkoni te flokëtari ose prerë fëmijën me duart tuaja?
Pse - për shkak se përgjigja ndaj pyetjes është thjesht individuale?
Si të shkurtojë një fëmijë?
Si të shkurtojë një fëmijë?
Procedura për fëmijën e parë të prerjes: çfarë duhet të përfshijë?