Популярные статьи
Новости
Интернет-портал «Неформальное образование для всех поколений» - одна из самых мощных платформ Беларуси,

Pages:     || 2 | 3 | 4 | 5 |   ...   | 35 | ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В. Г. МАРАЛОВ ОСНОВЫ САМОПОЗНАНИЯ

Федеральное агенство по образованию Братский Государтвенный университет Кафедра философии и социологии

Что стоит почитать женщинам для поднятия самооценки и умения обращаться с мужчинами. Содержание статьи

  Рано или поздно любой человек перестает довольствоваться имеющимися у него навыками и способностями

Idetë e ditarit personal

  1. Pse shkruaj diçka në ditar
  2. Si të mbani dhe mbani një ditar personal
  3. Postuar nga
  4. x64 (aka andi)

Në fëmijëri, shumë prej nesh u përpoqën të mbajnë një ditar personal. Per cfare Arsyet janë të ndryshme, këtu janë disa prej tyre.

Së pari, ndonjëherë ekziston nevoja të merren me ndjenja dhe emocione, për të analizuar gjendjen e mendjes. Së dyti, ka situata kur thjesht duhet ta flasësh, por nuk ka dëgjues të kuptueshëm në këtë moment, kështu që një adoleshent apo i rritur që merret me pyetje i drejtohet letrës që do të durojë dhe nuk do të skuqet. Dhe së treti, ka njerëz që thjesht duan të shkruajnë, ata pëlqejnë atë, e bëjnë atë dhe ndodh shpesh që këta njerëz të bëhen shkrimtarë dhe, mbase, fëmijët tanë do t'i studiojnë në shkollë.


Pse shkruaj diçka në ditar

Pse shkruaj diçka në ditar

Në internet ka shumë ide origjinale për një ditar personal, kryesisht si ta hartoni atë. Por një formë pa përmbajtje nuk është asgjë, prandaj, nëse vendosni të shkruani në një ditar, duhet të përcaktoni qëllimin e të shkruarit. Pse vendosët ta filloni? Ka po aq përgjigje sa ka njerëz. Dikush dëshiron të lërë një kujtim për pasardhësit e tyre, dikush ka pasur një moment të rëndësishëm në jetën e tyre, dikush thjesht nuk ka një shok shpirtëror. Secili prej këtyre qëllimeve është i justifikuar, sepse kërkon botën e brendshme, ai jep rehati, dhe ju e meritoni atë. Ndjehuni të lirë me veten, përpiquni të shkruani mendime për disa ditë dhe mbase do t'ju pëlqejnë.

Dhe kur është më mirë të shkruani tregimet e jetës tuaj? Nuk ka përgjigje të caktuar, ky është një ditar personal dhe ju vendosni vetë kur të shkruani diçka në të. Shumë njerëz pëlqejnë të reflektojnë në ndjenjat dhe introspektimin e tyre në mbrëmje, kur aktivitetet e ditës lihen pas, askush nuk shqetëson dhe ju mund të dëgjoni zërin tuaj të brendshëm. Me shumë mundësi, kjo është koha më e përshtatshme. Por, sigurisht, kjo nuk ju ndalon të merrni një ditar me ju në shkollë dhe të shtypni në mënyrë të fshehtë, në klasë, një çift të mendimeve tuaja, ose në tren, në rrugën për të punuar, kur ka shumë kohë për të menduar.

Si të mbani dhe mbani një ditar personal

Si të mbani dhe mbani një ditar personal

Nuk ka rregulla të rrepta për mbajtjen e një ditari personal. Formati dhe madhësia e fletores nuk janë as të rëndësishme. Ju shkruani kur dëshironi dhe mënyrën si dëshironi, madje edhe me kokë poshtë. Por prapëseprapë, ekzistojnë disa norma të pranuara përgjithësisht. Meqenëse ky është një stil epistolar, ju patjetër që duhet të shënoni shënimet dhe nuk duhet ta hidhni fletoren gjatë një periudhe të gjatë, pasi rrjedh lënia e kohës.

Sa për idenë e dekorimit të ditarit, ka vetëm një kamionçinë dhe një qerre të vogël në Rrjetin Botëror! Së pari, duhet të mendoni se si të hartoni një mbulesë. Duhet të jetë shumë e bukur dhe origjinale, sepse kjo është karta e biznesit e ditarit tuaj. Ju mund të dekoroni mbulesën nga brenda me zbukurime të ndryshme, ngjisni stickers qesharake, prerë atë nga diku dhe ngjisni një fotografi që plotëson gjendjen shpirtërore. Mbuloni mbulesën vetë me letër me ngjyrë, pëlhurë tekstili, dekorojeni me rruaza dhe madje edhe ruffles. Nga rruga, stili retro është shumë modë tani, ai mund të arrihet me ndihmën e fotografive të vjetra kafe, imazhet e gjërave retro, pëlhurave natyrale të tilla si pambuku, saten, burlap. E gjithë kjo është ngjitur në fletore me zam akrilik, duke përdorur një armë zam, ose thjesht të qepur me një gjilpërë të madhe me një fije të trashë. Ju mund të tregoni imagjinatën tuaj, ngjitni shkëlqimin, guralecët, gjethet e vjeshtës të thata dhe të laminuara, krijoni gjithçka që dëshiron zemra juaj!

Në faqen e parë të ditarit, ia vlen të shkruani informacione themelore për veten tuaj: kush jeni, sa vjeç jeni, çfarë bëni, dhe gjithashtu të shtoni personal, të njohur për ju një moment. Nëse ky është një ditar elektronik, ngarkoni foton tuaj. Në përgjithësi, në versionin elektronik të ditarit ekzistojnë mundësi të pakufizuara për dizajn: shkarkoni fotografi interesante, citime nga njerëz të famshëm nga Interneti, gjithçka që përputhet me disponimin në këtë moment.

Epo, atëherë vazhdoni të plotësoni ditarin. Kush nuk e ka bërë kurrë këtë, do të pyesë: "tofarë të shkruani?" Shkruajini ato që dëshironi t’i thoni vetes. Dhemb? Shkruaj për të, përshkruaju shkakun e dhimbjes tënde, atë që ndjehesh, provove, çfarë përfundimesh ke bërë A ndjeni se lumturia dhe emocioni ju kapërcejnë? Ndodh që nuk duhet ta ndani menjëherë lumturinë tuaj me disa shoqe apo shoqe ziliqare, më mirë më parë shpalosni gëzimin tuaj në ditarin tuaj personal dhe më pas, kur stuhia të qetësohet, mund ta ndani me të tjerët. Shkruajeni se çfarë po mendoni për momentin, mbase në të ardhmen do të shpjegojë disa nga veprimet tuaja. Dhe sigurisht, pas shumë vitesh, do të jetë interesante të shikoni ditarin tuaj personal, të mbani mend se çfarë lloj personi keni qenë atëherë dhe të buzëqeshni nga kujtimet e gjalla.

Postuar nga

offline 5 ditë

x64 (aka andi)

Komente: 2848 Publikime: 396 Regjistrimi: 04-04-2009

Pse vendosët ta filloni?
Dhe kur është më mirë të shkruani tregimet e jetës tuaj?
Kush nuk e ka bërë kurrë këtë, do të pyesë: "tofarë të shkruani?
Dhemb?
Shkruaj për të, përshkruaju shkakun e dhimbjes tënde, atë që ndjehesh, provove, çfarë përfundimesh ke bërë A ndjeni se lumturia dhe emocioni ju kapërcejnë?