Популярные статьи
Новости
Интернет-портал «Неформальное образование для всех поколений» - одна из самых мощных платформ Беларуси,

Pages:     || 2 | 3 | 4 | 5 |   ...   | 35 | ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В. Г. МАРАЛОВ ОСНОВЫ САМОПОЗНАНИЯ

Федеральное агенство по образованию Братский Государтвенный университет Кафедра философии и социологии

Что стоит почитать женщинам для поднятия самооценки и умения обращаться с мужчинами. Содержание статьи

  Рано или поздно любой человек перестает довольствоваться имеющимися у него навыками и способностями

Fototipet e lëkurës

Fototipat e lëkurës - klasifikimi i kushtëzuar i lëkurës, në varësi të ndjeshmërisë ndaj dritës së diellit (ultravjollcë) Fototipat e lëkurës - klasifikimi i kushtëzuar i lëkurës, në varësi të ndjeshmërisë ndaj dritës së diellit (ultravjollcë). Klasifikimi i propozuar në vitin 1975 nga Thomas B. Fitzpatrick konsiderohet më popullor në mesin e kozmetologëve.

Në këtë klasifikim, dallohen 6 lloje foto të lëkurës:

 • 1 - skandinave, Celtic - lëkurë e bardhë e hollë me freckles të ndritshme, të lehta ose flokë të kuqe, sy të ndritshëm. Transferimi i dobët i UV. Për të parandaluar djegiet ajo ka nevojë për mbrojtje foto;
 • 2 - lëkurë të lehta, lëkurë të lehta, flokë dhe sy. Freckles janë më të vogla dhe më pak të dukshme. Nevojitet edhe mbrojtja e fotove;
 • 3 - Qendrore evropiane - lëkura është e fildish, flokë ngjyrë kafe e errët, sy të çelur kafe. Ajo toleron dritën ultravjollcë, cirk duket e bukur dhe madje. Mund të digjet vetëm me ekspozim të zgjatur ndaj diellit, prandaj duhet të përdoren mjetet foto-mbrojtëse;
 • 4 - Evropë Jugore - lëkura është ulliri, kafe, flokët dhe sytë e errët. Sunbathes shpejt dhe me lehtësi, mban një cirk të gjatë. Agjentët mbrojtës rekomandohet që të përdoren vetëm për parandalimin e fotografimit;
 • 5 - aziatike, indoneziane - lëkura është shumë e errët, flokët janë të zeza. Nuk ka nevojë për pajisje mbrojtëse;
 • 6 - Afrikan - lëkura, flokët dhe sytë janë të errëta (të zeza). Përdorimi i mbrojtjes së fotove nuk kërkohet.

Për lloje të ndryshme të lëkurës përdoren agjentë të ndryshëm mbrojtës, karakteristika kryesore e së cilës është shifra SPF (faktori i mbrojtjes së diellit). Për llojet e lëkurës 1 dhe 2, duhet të përdoren pajisje mbrojtëse me numër më të lartë SPF.

Përcaktimi i fototipeve të lëkurës është gjithashtu shumë i rëndësishëm kur zgjedhin procedura të ndryshme kozmetike, kohëzgjatjen dhe ritmin e përsëritjes. Këto procedura përfshijnë:

 • heqja e flokëve lazer;
 • përtëritje foto;
 • heqja e flokëve lazer;
 • përtëritje lazer;
 • të tjerët.

SHKO TE FJALORIT

Kompania estetikë umetex ofron klinika kozmetike për të zgjedhur dhe blej lazer profesional heqjen e flokëve nga një lider në prodhimin e lazereve kozmetike - kompanitë Arusha e Vogël . Ne kemi modele për të gjitha llojet e fotografive të lëkurës.