Популярные статьи
Новости
Интернет-портал «Неформальное образование для всех поколений» - одна из самых мощных платформ Беларуси,

Pages:     || 2 | 3 | 4 | 5 |   ...   | 35 | ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В. Г. МАРАЛОВ ОСНОВЫ САМОПОЗНАНИЯ

Федеральное агенство по образованию Братский Государтвенный университет Кафедра философии и социологии

Что стоит почитать женщинам для поднятия самооценки и умения обращаться с мужчинами. Содержание статьи

  Рано или поздно любой человек перестает довольствоваться имеющимися у него навыками и способностями

Bëni një avion me duart tuaja nga një kuti për ndeshje. Si të bëni një avion nga një shishe plastike me duart tuaja

 1. DIY artizanale një shishe plastike DIY: fusha
 2. krahë
 3. Propeller dhe fin bisht
 4. Detaje shtesë
 5. Bërja e një aeroplani të thjeshtë letre
 6. Aeroplan me një raketë të rëndë të letrës

Prindërit e dashur kurrë nuk refuzojnë të bëjnë një lodër së bashku me pasardhësit e tyre. Edhe në qoftë se paratë janë të mjaftueshme për udhëtime të rregullta në dyqan lodrash, të njëjtin aeroplan nga shishe plastike me duart tuaja do të kënaqet fëmija më shumë se ai i blerë. Përveç kësaj, këto vepra artizanale janë një trajnim i mirë zhvillimor për fëmijën. Dhe përveç kësaj, krijon lidhje më të forta midis prindërve dhe pasardhësve, duke forcuar mirëkuptimin dhe besimin reciprok. Dhe meqenëse është shumë e lehtë për të bërë një aeroplan nga një shishe plastike me duart tuaja, mund të përfshini edhe fëmijën më të vogël në procesin e krijimit. Natyrisht, duke kontrolluar trajtimin e objekteve të mprehta dhe duke ndihmuar në rast vështirësish.

DIY artizanale një shishe plastike DIY: fusha

Baza e tërë strukturës do të jetë një shishe për litër e gjysmë. Është më mirë për të marrë një enë nga nën lëngjet shtëpiake, për shembull, nga shampo. Së pari, plastika e saj është më e dendur dhe nuk do të rritet. Së dyti, ajo është e errët, e cila do t'i japë avionëve më shumë besueshmëri. Së treti, të dy ngjyrat dhe ngjitësit vendosen më mirë në plastikë nga produktet jo të pijshëm.

Përgatitja e fushës është që të bëjë lojëra elektronike nën krahët në anët, dhe në pjesën e trashë - nën fyell. Nëse dëshironi të bëni një shishe plastike me duart tuaja më të gjalla dhe bindëse, mund ta bojni rastin me ngjyra akrilike (ata mbahen më mirë në plastikë), ngjitni me fletë metalike ose përfundoni me shirita kasetë me ngjyrë / shirit elektrik. Nëse dëshironi, një vrimë mund të bëhet nga lart, në të cilën piloti - një kukull i vogël ose një kafshë lodër - do të vendoset.
Përgatitja e fushës është që të bëjë lojëra elektronike nën krahët në anët, dhe në pjesën e trashë - nën fyell

krahë

Aeroplani i avionit mund të bëhet në dy mënyra. Së pari, prerë ato nga një tjetër shishe. Për ta bërë këtë, ju duhet të zgjidhni kapacitetin e seksionit ovale - atëherë krahët nuk do të bëj as lart e as poshtë. Së dyti, ju mund t'i bëni ato nga kartoni dhe ky opsion na duket më i suksesshëm: është më e lehtë të punohet me këtë material dhe ngjyrosja e tij nuk do të japë pikërisht pikëllimin e fëmijës. Krahët mund të bëhen të ndara dhe të futen në lojëra elektronike nga ana e tyre. Por atëherë ekziston rreziku i humbjes së tyre të rregullt, prandaj është më mirë të humbasësh ato me ngjitës në hyrje. Dhe mund të bëni një avion të vetëm, atëherë nuk duhet të shqetësoheni për rregullimin.

Propeller dhe fin bisht

Për helikë, së pari duhet të bëni një skicë. Tapa është i dehur nga shishe dhe qafa është e përshkruar në letër. Duke përshkruar tapën është një gabim, sepse duhet të rregullojë helikën në aeroplan, domethënë vrima duhet të jetë më e vogël. Më pas janë tërhequr tre ose tre lopata të rrumbullakuara ose të pjerrëta. Prerja e helikës vendoset në qafën e shishes dhe shtypet kundër tape.

Për keel, merret karton me dy anë, ose dy fletë janë ngjitur së bashku, pasi ajo duhet të jetë e pikturuar në të gjitha anët. Fyellja është bërë zakonisht nga tre pjesë: një vertikale dhe dy horizontale. Dimensionet e të gjithë elementëve duhet të jenë të paktën tre herë më të vogla se krahët e krahëve. Keleku i përfunduar futet në vendin e synuar dhe avioni nga një shishe plastike me duart e veta mund të konsiderohet i gatshëm. Një fëmijë, nëse ai është entuziast, mund të ngjyrosë pjesët e tij të preferuara ose të tërheqë yjet në krahë dhe keel.
Për keel, merret karton me dy anë, ose dy fletë janë ngjitur së bashku, pasi ajo duhet të jetë e pikturuar në të gjitha anët

Detaje shtesë

Jo të lashta të rritur mund të japin kredibilitet edhe më të madh në zeje dhe të rrisin funksionalitetin e saj në lojë. Ju vetëm duhet të inspektojë makinat në dispozicion: sigurisht se ka të paktën një që është thyer ose humbur interesin e fëmijës. Me të ju duhet të hiqni një palë rrota me boshtin. Në pjesën e poshtme të avionit, një vrimë e nxehtë është shpuar me një fole të nxehtë, në të cilën boshti është futur. Ajo do të mbetet për t'u vënë në rrota - dhe fëmija do të jetë në gjendje të rrokulliset avionin nga një shishe plastike me duart e tij në dysheme.

Do të jetë e dobishme për prindërit të dinë se si të bëjnë një aeroplan nga kartoni, pasi kjo është një mënyrë e mrekullueshme për bashkë-ndërtim të zejeve me fëmijët, veçanërisht me djemtë.

Të gjithë djemtë duan një shumëllojshmëri të pajisjeve ushtarake dhe të ndërtimit, veçanërisht nëse është në rrota dhe mund të mbahen në dysheme. Lodrat që i janë dhënë fëmijës, herët a vonë thyejnë. Megjithatë, fëmija mund të mësojë të vlerësojë dhuratat nëse e bën vetë lodrën.

Për aktivitete krijuese ju mund të përdorni materiale dhe forma të ndryshme, por shikoni se si të bëni një avion nga kartoni.

Le të shohim versionin e modelit të avionit, të bërë në teknikën e quilling. Quilling është një teknikë për të formuar spirale, copa të përdredhur letre. Duhet të theksohet se ky proces është shumë i mundimshëm, kërkon saktësi dhe do të kërkojë kohë të konsiderueshme.

Fotografitë 1-4. Aeroplanë të valëzuar me ngjyra.

Një aeroplan i bërë nga kartoni duke përdorur duart në teknikën e quilling do të kërkojë përgatitjen e materialeve të mëposhtme:

 • karton të valëzuar me hije të ndryshme;
 • armë me zam;
 • gërshërë të mprehtë.

Arritja në krijimin e aeroplanit. marr fletë të valëzuara blu dhe prerë ato në shirita, gjerësia e së cilës duhet të jetë 1 cm. Para së gjithash, ne bëjmë zanatet me fusha nga disa shirita të shtrembëruar. Është e nevojshme të ktheni 2 qarqe si në foton numër 1, dhe të tërhiqni shiritat nga bërthama në mënyrë që ato të jenë të madhësive të ndryshme (foto numër 2). Pastaj ata janë ngjitur së bashku midis tyre për shiritat e letrës së lartë.

Krahët e avionëve të valëzuar janë bërë nga 3 shirita letrash. Mbuloni një anë me ngjitës dhe formoni një trekëndësh të zgjatur. Në mënyrë që krahët të mos shpërbëhen, gjatë tharjes së ngjitësit, është e nevojshme t'i lidhësh me një pelenë, siç tregohet në foton nr. 3. Duke përdorur saktësisht të njëjtat hapa, bëjmë pjesë të pasme të avionit, por vetëm nga 1 shirit letre.

Ne magazinë shasi blu të errët nga 1 shirit letre. Gjithashtu një pjesë integrale e mjeteve të mjetit fluturues janë helika dhe kabineti. Kabina e pilotit mund të bëhet me letër të verdhë: fryni 2 shirita të rrafshta dhe lehtësisht t'i jepni një vëllim. Kur komponentët janë të gatshëm, ngjitini ata me një armë në trupin e avionit. Versioni përfundimtar i valëzuar avion tregohet në foton numër 4.

Bërja e një aeroplani të thjeshtë letre

Shumë fëmijë në fëmijëri bënë shumë aeroplanë letrash dhe anije, të cilat u lejuan në rrymat e para të shkrirë të dëborës. Për të bërë një aeroplan të thjeshtë, do t'ju duhet një fletë letre, të dyja duart dhe respektimi i pesë hapave të thjeshtë. Një fëmijë do të ketë gëzim transhendental dhe kënaqësi nëse artizanati i mbaruar do të fluturojë.

Ju mund të bëni një model të thjeshtë të avionit nga çdo letër ose karton. Ju mund të shihni vepra artizanale të tilla në çdo shkollë, pasi nxënësit i bëjnë ato nga librat e thjeshtë të stërvitjes.

Në mënyrë që fëmija të interesohet për këtë punë, është e nevojshme të përgatisni një të ndritshme me ngjyra , prej saj avioni do të duket më spektakolar. Ju gjithashtu mund t'i ofroni fëmijës tuaj për të pikturuar avionin, për këtë ju do të keni nevojë për ngjyra, lapsa, shënues dhe shënues.

Për të arritur një fluturim të mirë, ju mund të forconi hundën. Nëse zotëroni të gjithë rendin e bërjes së aeroplanëve të thjeshtë me fëmijën tuaj, mund të ndërtoni një strukturë më komplekse.

Është e mundur që këto modele të kryhen nga letra me dy ton. Nëse doni të jepni dhe theksoni kompleksitetin e dizajnit, përdorimi i letrës monokrom është më i përshtatshmi. Epo, si të bësh një aeroplan të thjeshtë të fëmijëve, trego numrin e skemës 1-10.

Aeroplan me një raketë të rëndë të letrës

Aeroplan me një raketë të rëndë të letrës

Foto 5. Aeroplan letre me raketa.

Ky version i bërjes së një avioni me një raketë do t'ju ndihmojë të mbani mend dhe t'i mësoni fëmijës tuaj emrat. forma gjeometrike (cilindër, kon dhe trapez).

Si të bëni një aeroplan me një raketë, e konsideroni pasi të përgatisim të gjitha materialet e nevojshme:

 • një rrotull peshqish letre ose letër higjienike;
 • bojë me shumë ngjyra;
 • gërshërë të mprehta mirë;
 • fletë kartoni;
 • letër të trashë;
 • Zam PVA;
 • shirit ngjitës të ngushtë

Është e nevojshme të pritet me ndihmën e gërshërëve 2 trapezi të të njëjtës madhësi. Ato mund të bëhen nga një kuti kartoni e vjetër.

Merrni një sundimtar dhe në mes, vizatoni një shirit vertikal me një laps ose stilolaps. Në secilën prej trapezieve të prera, është e nevojshme të bëhen shkurtime, ato bëhen nga sipër dhe poshtë në një nga trapezoidet. Në rastin e kartonit shumë të dendur, shkurtimet mund të bëhen më të gjera.

Më tej është e nevojshme për të bërë disa shkurtime shtesë. Ata duhet të përputhen me nivelin e cilindrit. Gjatësia e shkurtimeve është nga 1 në 1.5 cm. Hapi i ardhshëm është që të bashkohet me trapezoid mes tyre. Slide trapezium mbi njëri-tjetrin për shkak të vrimave prerë.

Bëni një kon të vogël nga letra të trasha, mund ta rregulloni atë me ngjitës. Aplikoni bojë për të gjitha pjesët e formuara dhe le të thahet. Pas mbledhjes së tyre, dhe për të marrë një raketë. Për ta bërë atë një aeroplan, bashkëngjitni shasinë e butonave dhe bashkëngjitni krahët.

Butonat bashkangjiten me një tel që futet në bazën e cilindrit dhe kthen brenda. Holes në një kartoni të dendur mund të bëhet me një gjilpërë, për të zgjeruar ato me një kruese dhëmbësh. Ajo rezulton këtu janë të tilla automjete fluturuese, siç tregohet në foto №5.

Të gjitha variantet e avionit për të bërë e tyre të lehtë dhe të thjeshtë. Interesoni fëmijën tuaj me krijimin e pajisjeve fluturuese, me siguri do të jetë interesante dhe informative.

Fat i mirë në përpjekjet tuaja!